Federer se oglasio čim mu je Rafa izjednačio rekord: Da li bi napisao isto i da je Novak uzeo pehar?

Označio je Nadala kao svog najvećeg rivala i indirektno poručio da ni njegova karijera još nije gotova iako ima 39 godina

  • 12
Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Švajcarski teniser Rodžer Federer čestitao je Rafaelu Nadalu na osvajanju 13. Rolan Garosa i izjednačavanju Rodžerovog rekorda po broju Grend slem titula.

Švajcarac ih ima 20, a toliko ih posle pobede nad Novakom Đokovićem 6:0, 6:2 i 7:5 u finalu ovogodišnjeg Rolan Garosa ima i Nadal.

- Uvek sam imao veliko poštovanje prema mom prijatelju Rafi, kao osobi i kao šampionu. Kao moj najveći rival tokom mnogo godina, verujem da smo obojica gurali jedan drugog ka tome da postanemo bolji igrači. Stoga, prava je čast za mene da mu čestitam na njegovoj 20. Grend slem tituli.

- Posebno je neverovatno i to što je sada vlasnik 13 trofeja Rolan Garosa, što je jedno od najvećih dostignuća u sportu. Takođe čestitam i njegovom timu, jer niko to ne može da uradi sam. Nadam se da je 20 samo još jedan korak ka nastavku putovanja za obojicu od nas. Svaka čast Rafa, zaslužio si - rekao je Federer putam društvenih mreža.

On i Nadal su do sada odigrali 40 međusobnih duela i Španac vodi sa 24 pobede, naspram 16 koliko je ostvario Federer. Prvi put su se zvanično sastali još 2004. godine na Mastersu u Majamiju kada je Nadal pobedio 6:3 i 6:3.

To je bila i jedna od retkih prilika da se ne sastanu u završnicama turnira. Poslednji meč dvojice velikih šampiona bilo je polufinale Vimbldona prošle godine kada je Federer pobedio u četiri seta 7:6 (3), 1:6, 6:3 i 6:4. Nakon toga je poražen u finalu od Novaka Đokovića.

Video: Rafael Nadal pobedio najboljeg na svetu, Novaka Đokovića, u finalu Rolan Garosa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    11. oktobar 2020 | 19:21

    Federer vise nije teniser sa najvise gren slemova Nadal ga ubrzo prestize...a gubi jos jedan vazan rekord Novak ga prestize po broju sedmica na prvome mjestu...rezime Rodzeru je najteze

  • On

    11. oktobar 2020 | 19:25

    Kaže RF najveći rival mu je Rafa. Normalno, zato mu je Novak, NOĆNA MORA ! Neka pogleda još jednom snimak sa Vimbldona 2019. g. ako ima herca !

  • zac

    11. oktobar 2020 | 19:13

    Nije mi jasno zasto mi ocekujemo da nas neko obozava ili voli, to je licna stvar svakoga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA