Toni Nadal analizirao finale: Novak je odmah upao u očaj kad je video da je Rafa nepobediv

Stric šampiona Rolan Garosa i njegov nekadašnji trener ističe da je ulog bio ogroman pred meč u Parizu

  • 9

Rafael Nadal je osvojio svoj 20. Grend slem pehar u karijeri, a 13. na Rolan Garosu, pošto je u finalu savladao Novaka Đokovića sa 6:0, 6:2, 7:5. Nadal je odigrao jednu od najboljih partija u karijeri, a Novaku ništa nije polazilo za rukom u prva dva seta i tek se u trećem "probudio", ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf.

Rafin stric i njegov nekadašnji trener, Toni Nadal, analizirao je finale i rekao da je znao koliko su ulozi bili veliki pred meč, da su Novak i Rafael bili poput dva gladijatora, ali i da je Novak uzdrman jer je od starta video da je Nadal nepobediv i da ni drop šotovima ne može da ga uzdrma.

- Oni su potpuno različiti i to je ovaj meč činilo toliko teškim. Na stranu sve ovo, ulozi su bili visoki. Rafa je znao da ima šansu da stigne Rodžera Federera i isto tako je znao koliko bi poraz bio skup. Biti neporažen u finalima Rolan Garosa je velika stvar, a Novak bi ozbiljno zapretio da je pobedio. Oni su bili poput dva gladijatora, a Rafa je odigrao jedan od najboljih mečeva na Šatrijeu. Od samog starta je imao 40:15 i to je uzdrmalo Novaka. Đoković je odmah upao u očaj. Video je da je moj bratanac nepobediv i da ni drop šotovima ne može da ga uzdrma - rekao je Toni Nadal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    12. oktobar 2020 | 12:29

    Sve je to lijepo al suma sumaru na kraju godine zna se ko je br 1 najbolji na svijetu Novak...bodovi su tu oni pokazuju ko je Kralj

  • ratar

    12. oktobar 2020 | 11:08

    Upravo tako. Poleteo je mnogo ali kralj sljake mu je odmah dao do znanja da nema zezanja sa RG i dodelio mu nulu za start. Posle se odmarao i setao djovaka

  • 20 20 17

    12. oktobar 2020 | 11:26

    Rafo kralju nepobedljiv si.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA