Novak otvorio dušu posle finala: Idem iz ovog mehura koji su napravili, biću sa svojim narodom

Najbolji teniser sveta se vraća iz Pariza u Beograd na odmor pre narednog turnira koji ga očekuje

  • 66
Novak Đoković Foto: ATA Images

Najbolji teniser sveta Novak Đoković još jednom se osvrnuo na izgubljeno finale Rolan Garosa od Rafaela Nadala, posle kojeg je ostao na brojci od 17 Grend slemova, dok ih njegovi rivali - Nadal i Federer, sada imaju po 20.

Novak veruje da i dalje može da stigne taj večni rekord i da bi već danas prekinuo karijeru da misli da je to nedostižno.

- I dalje verujem da mogu da stignem Nadala i Federera po broju osvojenih Grend slemova. Da mislim da je prekasno, verovatno bih karijeru završio već danas. I to bih i rekao, ali pošto mislim da nije prekasno, nastaviću dalje, koliko god da imam goriva u nogama i ljubavi, želje i volje da se bavim ovim sportom i da se iz dana u dan trudim da budem bolji igrač i u što boljoj formi. Jedan poraz, iako je finale Grend slema, ne može toliko da me poremeti - ističe Novak, koji smatra da je velika trojka dokazala da je najbolja na svetu, iako su mnogi očekivali da su on, Nadal i Federer već u penziji.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer; Foto: Guliver/Matthew Stockman/Getty Images

- Ušao sam u četvrtu deceniju života i po teniskom i hronološkom očekivanju, i mene i Nadala, a pogodotovo Federrera, mnogo puta su penzionisali, ali nas trojica i dalje pokazujemo da smo najbolji igrači na svetu, uprkos svim pritiscima sa strane i možda očekivanja da treba da okačimo rekete o klin - rekao je Đoković.

On je još jednom naglasio da ima dva velika cilja do kraja karijere, da pretekne Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, kao i da bude najtrofejniji Grend slem šampion.

- I dalje imam veliku želju da igram tenis. Prosto, za mene je ovaj sport igra, ljubav i užitak. Drugo, i dalje imam profesionalne ciljeve, najveći je istorijski renking broj jedan i Grend slemovi. Kada budem ostvario prvi, nadam se već sledeće godine, onda ću se u potpunosti usredsrediti na Grend slemove i dati svu pažnju njima.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rolan Garos 2020 Novak Đoković i Rafael Nadal posle finala Rolan Garosa; Foto: Tanjug/AP

Novak kaže da ga ovaj poraz nije slomio i da zna šta treba da radi, da će mu prijati da se opusti i da bude na kraćem odmoru sa svojim narodom u Beogradu.

- Nije ni prvi ni poslednji meč koji sam izgubio, tačno znam šta treba da radim, a prva stvar je da se totalno opustim, razmišljam o nečemu drugom i izađem iz ovog mehura koji su napravili. Predstoji mi sedam do deset dana odmora, da dam sebi oduška. Igraću u Beču, iako taj turnir nije bio planiran. Nemam mnogo vremena da se opustim. Pauzu ću provesti u Beogradu, prijaće mi da budem sa svojim narodom - zaključio je Đoković.

Video: Kako je Nadal pobedio Đokovića u finalu Rolan Garosa?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    13. oktobar 2020 | 10:18

    Ti si nole ponos svih srba

  • Olja Vujovic

    13. oktobar 2020 | 10:23

    Dobro dosao,dobri čoveče

  • ✍️

    13. oktobar 2020 | 11:40

    Dobro došo u svoju Srbiju naš dobri Novače . Živ i zdrav bio ti si nama ponos i dika.🇷🇸🇷🇸🇷🇸🥇🥇🥇👑👑👑🍀🍀🍀🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA