≫ 

Nadal otkrio zašto je za finale sa Đokovićem prvi put u karijeri promenio svoj ritual pre servisa

Rafa je za Marku ispričao zašto je imao izmenjen ritual

  • 0
Novak Đoković, Rafael Nadal, Rolan Garos 2020 Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal je osvojio svoju 20. Grend slem titulu, a ponovo su tokom finala Rolan Garosa viđeni njegovi čuveni rituali koje praktikuje tokom čitave karijere. Ipak, ovoga puta ih je malo korigovao.

Novinari Marke su to uočili tokom finala protiv Novaka Đokovića, a u intervjuu posle meča upitali su Nadala zašto je to uradio.

Naime, Nadal pred svaki servis kada igra turnir na šljaci prvo očisti liniju, zatim povlači šorts i iz zadnjice dole, a majicu gore, potom se obriše po nosu, stavi kosu iza levog uveta, pa opet dodirne nos, a onda prebaci kosu iza desnog uveta.

Ipak, ovoga puta je uveo nešto novo. Tri puta je udarao svoje patike reketom pre servisa, kako bi očistio šljaku. Nadal je imao objašnjenje za to.

Rafael Nadal, Rolan Garos, patike Rafael Nadal čisti šljaku s patika pre servisa protiv Novaka Đokovića; Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

- Ovoga puta je teren bio klizaviji nego inače, bilo je potrebno ukloniti prljavštinu. Prvog dana treninga okliznuo sam se nekoliko puta i Karlos Moja mi je rekao "ne zaboravi da to radiš pre svakog poena, jer se prljavština zalepi za patiku". Nije bila rutnia koja je unapred stečena, već se jednostavno radilo o poboljšanju mog kretanja - rekao je Nadal.

Ostala Nadalova sujeverja i rituali

Rafael Nadal, flašice, sujeverje, ritual Nadal uvek dijagonalno ređa flašice; Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

- Kada izlazi na teren, uvek prvo staje desnom nogom, a reket drži u levoj ruci.

- Stolice i peškiri moraju biti u ravni. Tokom pauza između gemova, kada sedne na stolicu, korišćeni peškir uvek stavlja na desnu stranu od sebe i čisti noge iznad kolena.

- Flašice uvek drži dijagonalno poređane u odnosu na teren. Zatim uzma prvu flašicu, otvara je i pije vodu, nakon toga je vraća na identično mesto. Potom otvara i drugu, pije iz nje i vraća je na identično mesto da se ne vidi da je ostao trag.

- Tokom podbacivanja novčića uvek skoči na mreži.

France Tennis French Open Nadal i tokom podbacivanja ima svoje rituale; Foto: Tanjug/AP

- Pred zagrevanje sprintom odlazi do osnovne linije.

- Nikad ne gazi linije na terenu, osim u igri, a nakon pauze uvek ustaje posle protivnika.

- Obe čarape nosi u istoj visini.

- Nosi jedan reket u ruci, a u torbi ima još pet.

- Koristi peškir posle svakog poena.

Rafael Nadal, Rolan Garos, patike Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Video: Rafael Nadal pobedio najboljeg na svetu, Novaka Đokovića, u finalu Rolan Garosa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA