≫ 

Otkriveno kako je Amerikanac zaražen koronom pobegao iz Rusije: Kveri se javio predstavniku ATP-a

Sem Kveri je dobio pozitivan nalaz i morao je da bude u karantinu dve nedelje u hotelu, ali je on pobegao iz Sankt Peterburga

  • 2
Sdem Kveri Foto: Guliver/Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Američki teniser Sem Kveri izazvao je veliki skandal u Rusiji nakon što je, kao osoba zaražena koronom, prekršila pravila karantina!

Naime, Kveri je zajedno sa porodicom praktično nestao nakon što je napustio Sankt Peterburg gde je trebalo da igra turnir koji je uveliko u toku.

Kveri je, uz svoju ženu Ebi i osmomesečnog sina Forda, bio pozitivan na kovid-19 neposredno pred početak turnira.

Odmah su prebačeni u ekskluzivni hotel u gradu u dvonedeljni karantin. Sve bi verovatno bilo u redu da Amerikanac nije dobio poziv iz ruskog ministarstva kojim su poručili da će ih posetiti doktor.

Nedugo nakon toga usledila je filmska akcija tokom koje je porodica Kveri napustila Rusiju privatnim avionom.

- On nam nije otvorio vrata svoje sobe – ni 12. oktobra, kada je rekao da to ne može da uradi jer mu dete spava, ni 13. oktobra, iako smo smo dolazak dogovorili - naveli su organizatori turnira u saopštenju.

Korona virus vakcinacija Foto: Tanjug/AP

Kveri je trebalo da bude podvrgnut novom kovid-19 testu u četvrtak, ali se to nije desilo.

- Umesto da se ponaša u skladu sa ATP pravilima, on je 13. oktobra u 5.45 ujutru, zajedno sa svojom porodicom, napustio hotel a da o tome nije obavestio recepciju, ali je viđen na sigurnosnim kamerama".

Organizatori su potvrdili da je Kveri privatnim avionom napustio Rusiju i da je o tome obavestio predstavnika ATP, ali ne i čelnike turnira koji su "u nekoliko navrata pokušavali da pregledaju porodicu Kveri.

Amerikanac, naravno, nije odao lokaciju gde se trenutno nalazi, a u međuvremenu se oglasio i ATP.

- ATP je obavešten o incidentu koji se tiče kršenja ozbiljnog protokola vezanog za kovid-19 tokom ovonedeljnog turnira u Sankt Peterburgu. Igrači i članovi njihovog tima moramo da podsetimo da kršenje protokola može da dovede u pitanje ceo turnir i da ima posledice na ceo Tur. Mi smo, prema našem pravilniku, ovo shvatili veoma ozbiljno i pokrenuta je istraga - stoji u saopštenju.

Ukoliko se dokaže da je Kveri kriv, preti mu novčana kazna od 100.000 dolara i suspenzija na maksimalno tri godine. To bi moglo da bude pogubno za Kverija koji već ima 33, mada se procenjuje da veteran ne bi trebalo da dobije baš toliku kaznu.

Video: Đorđe Đoković: Skoro smo saznali za Dmitrova, teško nam je, svi će biti testirani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😷😷😷😷😷

    15. oktobar 2020 | 22:48

    Пошто је американац добиће само новчану казну

  • Aleksej

    15. oktobar 2020 | 23:47

    A migovi, suhoji, nista? E, moja Rusijo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA