≫ 

"Rafa je iznenadio Đokovića agresivnošću i forhendom, a Nole je svaki put morao da igra udarac više"

Teniska legenda Ivan Lendl govorio je za podkast Patrika Mekinroa, "Holding Court" o finalu Rolan Garosa, ali i o tome zašto bi njemu najteži protivnik bio Rafael Nadal

  • 4
Novak Đoković, Rafael Nadal, Rolan Garos 2020 Foto: Tanjug/AP

Nadal je osvojio Rolan Garos po 13. put i izjednačio se po broju Grend slem titula sa Rodžerom Federerom na brojci 20.

Novak Đoković je ostao na 17 GS trofeja, pa će svoju šansu za pobedu tražiti u Australiji u januaru. U međuvremenu, Lendl je prokomentarisao finale pariskog Grend slema u kom je Nadal sa 6:0, 6:2 i 7:5 bio apsolutno dominantan.

- Najteže mi je uvek bilo da igram protiv levorukih igrača. Zato sam angažovao Tonija Rouča koji je igrao levom i mogao je da mi kaže šta oni vole da igraju i šta im nije prijalo - ispričao je Lendl.

Poznato je da Nadal igra levom rukom, mada je po prirodi desnoruk. Možda baš zato top spin igra snažnije nego njegovi konkurenti, što uz radnu etiku donosi šampionske rezultate. Tako je bilo i u nedelju u Parizu.

- Rafina agresivnost i preciznost je iznenadila Đokovića na Rolan Garosu u finalu. Od početka meča je bilo jasno da Rafa koristi forhende više od uobičajenog. Takođe, bio je agresivan i sa bekhend strane.

Rafael Nadal, Rolan Garos, patike Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

- Novak se nije osećao komforno na svojim bekhend dijagonalama. Još jedno rešenje koje je pomagalo Nadalu je bilo korišćenje "balona" jer smeč baš i nije Novakov najbolji udarac. Često bira da ga plasira, umesto da udari jako - analizira Lendl.

Ovakav recept je idealan za nekog ko igra brzo i ko se brani kao Nadal.

- Nole je bio prinuđen da igra svaki put još po nekoliko udaraca. Bjern Borg je podsećao na Rafaela Nadala. Naravno, s obzirom na to da je osvojio 13. Rolan Garosa, Nadal čini da Borg izgleda kao običan igrač, ali verujte mi kad kažem da uopšte nije bilo tako - objasnio je Lendl.

Video: Rafael Nadal pobedio najboljeg na svetu, Novaka Đokovića, u finalu Rolan Garosa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    16. oktobar 2020 | 22:29

    Nole je bio istrosen od polufinala u pet setova.Pala je i koncetracijaSljaka nije njegova podloga Pa nije on robot ima pravo i da izgubi.Drugo je sto smo mi navikli da na kraju on pobedi.on je 8 g. Federeru u prednosti tako da ja ne brinem za grend slemove.🙏🇷🇸👍❤️😁

  • Izi

    16. oktobar 2020 | 19:44

    Koliko me je briga za sve te lovatore.

  • W

    16. oktobar 2020 | 18:25

    Lendl, gospodin! Zato sam i navija za njega kad je igrao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA