≫ 

Tužni dani za Bekera: Optužen da je krio pehare od sudskih izvršitelja, sad mu preti zatvor

Nemac u ozbiljnom problemu

  • 0
Boris Beker

Boris Beker / Foto: Tanjug/AP

Bivši nemački teniser i nekadašnji Đokovićev mentor Boris Beker u čevrtak se na suđenju u Londonu branio od optužbi da je krio svoje pehare od sudskih izvršitelja.

Beker je, da podsetimo, pre tri godine proglasio bankrot iako je tokom karijere zaradio oko 25 miliona evra, te je zbog toga dospeo u situaciju, svakako tužnu, da mu se plene trofeji.

Prema sudskoj presudi Bekeru je naloženo da preda nekolicinu najvrednijih pehara i ostale vredne stvari kako bi sanirao dug što je praksa kada dođe do bankrota, međutim Nemac je odbio da ih se odrekne, te sada odgovara i za taj prestup.

Ukioliko se dokaže da je izbegavao da preda trofeje preti mu i višegodišnja zatvorska kazna!

Sud je inače naložio Bekeru da, pored ostalih trofeja, preda četiri najznačajnija sa Grend slema, dva sa Vimbldona i dva sa Australijen opena, od kojih je svakao najvredniji londonski iz 1985. godine - koji je osvojio sa samo 17 godina i tako postao najmlađi osvajač Vimbldona ikad.

Taj pehar je upravo zbog toga od izuzetne kolekcionarske vrednosti.

Boris Beker

Foto: Tanjug/AP

Navodno, Beker je odbio da preda i blizu 1.3 miliona dolara u kešu što mu se takođe stavlja na teret i prilično mu otežava situaciju u ovom slučaju.

Advokat bivšeg nemaččkog tensiera Džonatan Kaplan je izjavio da je njegov klijent "rešen da se suoči sa optužbama i povrati reputaciju koja mu je poljuljana zbog optužbi protiv njega".

Mediji podsećaju da je Beker već jednom pokušao da eskivira vraćanje dugova tako što se pozivao na imunitet na osnovu diplomatskog pasoša Centralne Afričke Republike.

Međutim, taj plan mu se izjalovio, jer je proverom utvrđeno da je taj pasoš bio lažan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA