≫ 

Novak i Rafa prete Federeru, Švajcarac na terenu posle 9 meseci: Ne penzionišem se skorije!

Švajcarski teniser Rodžer Federer podsetio je da se neće skorije penzionisati, iako je u avgustu napunio 39 godina

  • 2
Federer, Novak Djokovic Foto: Tanjug/AP

Federer za takvu odluku ima i veoma dobar razlog jer mu je Rafael Nadal, osvajanjem Rolan Garosa u oktobru, izjednačio rekord od 20 Grend slem titula.

Njega je, u poslednjem zvaničnom meču sezone pobedio Novak Đoković u polufinalu Melburna, još početkom godine.

Od tada je Federer na oporavku, prvo od povrede prepona, a zatim i od povrede kolena zbog kog je ušao "pod nož".

- Trenutno se osećam dobro, zdrav sam i sa porodicom u ovoj dugoj godini. Dug je ovo proces, veliko iskustvo i imam utisak da konstantno pomalo napredujem. Možda ne svakog dana, ali od nedelje do nedelje. Kad pogledam unazad, velika je razlika. Prošle nedelje sam se vratio na teren i uživao sam. Nisam to radio od februara. Naporno radim na tome da se što pre vratim (turnirima).

- Voleo bih da igram protiv legendi ovog sporta i najboljih igrača. Osećam da još uvek ima nešto energije u meni. Definitivno ne odustajem od tenisa u ovom trenutku. Jeste zanimljivo biti filantrop i sve to, ali ne, ne penzionišem se u skorije vreme - poručio je Federer u lajv četu.

Da podsetimo, Federerove rekorde ne ugrožava samo Nadal, već i Novak, koji će ga osmog marta preteći po broju nedelja na vrhu ATP liste. Švajcarac trenutno drži rekord sa 310 nedelja na prvom mestu.

Đoković je sa dve pobede u Beču obezbedio da bude prvi do kraja ove kalendarske godine, ali mora da startuje dobro i u narednoj da bi svoj renking sačuvao, kako od Nadala, tako i od Federera do druge nedelje marta.

Video: Laki luzer izbacio prvog tenisera sveta u Beču: Nikad gori meč Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA