≫ 

Nadal izgubio set od "matorca", pa se probudio i ostvario 1000. pobedu u karijeri!

Osvajač Rolan Garosa nastavlja sa dobrim igrama u glavnom gradu Francuske

  • 1
Rafael Nadal Foto:AP/Tanjug

Rafael Nadal plasirao se u 3. kolo Mastersa u Parizu, turnira koji nikad nije osvojio, posle pobede nad Felisijanom Lopezom 2:1 (4:6, 7:6, 6:4)

Ovo je bila 1000. pobeda Nadala u karijeri, a ispred njega su samo Ivan Lendl 1068, Rodžer Federer 1242 i Džimi Konors sa 1274 pobede.

- Zahvaljujem se svima koji su priznali ovaj moj uspeh. Nije lako doći do 1000. pobeda u karijeri - rekao je Nadal posle meča.

Rafael Nadal Printskrin: Sport klub

Lopez koji ima 39 godina i koji više trenira rekreativno namučio je drugog igrača sveta u prvom i drugom setu. Prvi je dobio lagano sa 6:4, a u drugom se vodila velika borba sve do taj brejka u kome je Nadal uspeo da se konsoliduje i da osvoji set.

Rafael Nadal Foto:AP/Tanjug

Treći set je bio rutinski za osvajača Rolan Garosa, jer se videlo da Lopez, koji je inače njegov dubl partner na Gren Slemovima, nema snage da se odupre.

Nadal i Lopez su odigrali 14mečeva do sada ,a Nadal je dobio 10.

- Suočavao sam se sa velikim izazovima u karijeri, ali sam uvek imao tu strast da nastavim i da se borim i srećan sam što mogu da igram sa 34. godine - dodao je Nadal posle meča.

Video: Rafael Nadal pobedio najboljeg na svetu, Novaka Đokovića, u finalu Rolan Garosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA