≫ 

Kad Sampras laska Novaku: Menjao bih svoje adute zbog Đokovićevog najjačeg teniskog oružja

Lepe reči razmenile su teniske legende

  • 8
Novak Đoković Foto: youtube.com

Uoči ATP finala, Novak Đoković, Pit Sampras i Tim Henman proćaskali su na zvaničnom nalogu ATP-a.

Preko video poziva, teniske legende su se dobro zabavile, a posebno je ovo bilo zanimljivo jer je dobro poznato da je Sampras bio Novaku jedan od najvećih teniskih uzora.

Još jednom je Novak imao priliku da uživa u pohvalama svog idola, koji je posebno istakao ritern i brzinu kao ubojite adute.

- Ne bih imao dilemu da menjam svoju brzinu i ritern za tvoju brzinu servisa i volej. Uzeo bih to, voleo bih da osetim taj "mečap".

Henman se uključio rekavši da bi to bila dobra razmena Pita i Novaka, a onda je postavio pitanje Novaku kada je prvi put postao svestan ATP finala.

On je tada napomenuo da je upravo jedno Pitovo finale njemu stavilo do znanja da se ovaj turnir igra, što je opet laskalo Samprasu.

- On je moj idol, ne mogu da kažem da ga kopiram, imamo potpuno drugačiji stil, ali volim njegov način borbe sa pritiskom, igrao je najbolje kad mi je to bilo najpotrebnije, prvi servis je uvek umeo da izvuče u tim trenucima, znao je da čuva nerve - govorio je Novak, dok u pozadini Sampras nije mogao da sakrije smeh.

Sampras je odao počast Novaku na trajanju.

- Imaš moje poštovanje jer si šest puta godinu završio kao najbolji na svetu. Kao što znaš, veoma je teško. Lakše je doći, teško je ostati na tom mestu -  naveo je Sampras, a Đoković mu odao priznanje što je šest sezona zaredom završavao kao najbolji.

- Ogromno ostvarenje i količina posvećenosti koja neophodna u vašem životu, kao i čitava organizacija ne samo na terenu, nego i van njega, zaista je neverovatna. Razumem kada Pit kaže da nije spavao dobro, nije jeo dobro, imao neobičan osećaj u stomaku... Šest sezona to uraditi zaredom, stvarno ne znam kako si to uspeo. Čestitke na tom neverovatnom podvigu - zaključio je Đoković.

Inače, Rodžer Federer je šest puta osvajao ATP finale, Novak, Lendl i Sampras imaju po pet titula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Che

    9. novembar 2020 | 19:48

    Lep razgovor. Sampras je jedan od najvecih, spada u prvih pet svih vremena. Naglo mi je nesto ostario,, nadam se da nije neka bolestina..

  • MN CG

    9. novembar 2020 | 20:17

    TO JE NAS NOVAK SRETNO U NOVE BOBJEDE

  • Miki rubiroza

    9. novembar 2020 | 21:22

    Sampras izgleda starije od Mekenroa.... nadam se da nije neka bolest...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA