≫ 

Poznato ko je u grupi s Novakom na završnom Mastersu: Izbegao je Tima, ali ga čeka paklen posao!

Najbolji teniser sveta ima priliku da u Londonu dodatno učvrsti prvo mesto na ATP listi, jer može da zaradi dodatnih 1.300 bodova

  • 5

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u grupi sa Danilom Medvedevim, Aleksanderom Zverevim i Dijegom Švarcmanom na završnom Mastersu u Londonu.

Novak je u grupi Tokio 1970 i nosilac je grupe, dok je u drugoj nosilac bio drugi reket sveta Rafael Nadal. Grupa nosi ime Tokio 1970, jer je tada odigran ovaj turnir po prvi put, a ovo će biti jubilarni 50. put da se igra završni Masters najboljih tenisera.

Đoković je izbegao Dominika Tima, koji je treći reket sveta i predstavlja jednog od favorita uz Novaka i Nadala, ali čeka ga sigurno težak posao protiv Danila Medvedeva, koji je u formi, kao i Aleksander Zverev, šampion iz 2018. godine, a u grupi je i debitant na ovom turniru Dijego Švarcman, koji ume da bude nezgodan.

Nema sumnje, Novaka čeka paklen posao da obezbedi jedno od prva dva mesta i plasira se u polufinale, ali on je prvi reket sveta i želi da dokaže dominaciju koju je ove godine priredio na gotovo svim turnirima, izuzev finala Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala.

Kod Nadala u grupi, koja se zove London 2020, pored Dominika Tima, nalaze se i Stefanos Cicipas - branilac titule iz 2019. godine i Andrej Rubljov.

Đoković je matematički osigurao 1. mesto na kraju godine, a ima priliku da dodatno zaradi bodove na završnom Mastersu, pošto je prošle godine ispao u grupi i osvojio samo 200 bodova, koliko nosi pobeda u jednom meču grupne faze. Dakle, Novak ima prostor da zaradi 1.300 bodova, ukoliko osvoji turnir bez poraza.

Podsetimo, Novak je ovaj turnir osvajao pet puta i samo je Rodžer Federer ispred njega po tome, jer je osvojio završni Masters šest puta.

Rezerve na turniru, ukoliko neko od prvih osam tenisera odustane su Mateo Beretini i Denis Šapovalov.

Turnir je na programu od 15. do 22. novembra.

Video: Odjekivao balon od Novakovog slavlja: Đoković vikao ka Ivaniševiću posle dobrog poena na treningu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Asad

    12. novembar 2020 | 19:01

    Valjda tim izbegao njega

  • Xyz

    12. novembar 2020 | 18:33

    Idemo Nole legendo dalje u pobede.Najbolji si .Srecni su oni koji te vole i imaju ogromnu navijacku ljubav prema tebi kao coveku velikog i humanog srca i teniseru koji je najbolji svih vremena. NOLE LEGENDO IDEMO DO POBEDE.

  • Bhm

    12. novembar 2020 | 18:24

    Dobro je da je Novak u grupi Tokio 1970 jer ko zna sta bi bilo da je upao u grupu Tokio 1970.I da,sva sreća da je nekoga izbegao jer ipak je on samo najbolji na svetu i da je upao u neku drugu grupu tamo bi ga dočekali svi oni opasni od trećeg do osmog mesta!Sva sreća oa sam oametan i čitam Telegraf!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA