Medved(ev) je na vratima Đokovića: Rus je jedan od retkih tenisera koji se ne plaši Novaka

Ruski teniser je u dva seta porazio Nemca Aleksandera Zvereva i sada pun samopouzdanja dolazi na novi megdan Novaku koji zna da ga čeka težak posao

  • 0
1085821530 Foto: Guliver/ Scott Barbour/Getty Images

Danil Medvedev naredni je protivnik najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića na završnom Mastersu u Londonu i jedino što je jasno - Rus poštuje Noleta, ali ga se ne plaši. Okršaj Srbina i Rusa zakazan je za sredu u 21 čas.

Medvedev je malo po malo upornošću gradio sebi put do Top 10 na ATP listi, ali njegovi apetiti su vremenom postajali sve veći i veći da se u jednom momentu osilio i krenuo na one najveće u "belom" sportu.

Do predstojećeg susreta u Londonu, Novak i Danil su odigrali šest mečeva od kojih je Rus dva puta slavio, a tek na jednom nije uspeo da uzme set. To evidentno pokazuje da Medvedev ne leži Novaku kao protivnik i da je jedan od tih novajlija koji jasno daje znake šampionskog gena.

Novak Đoković, Dijego Švarcman, Masters London 2020 Đoković u London juri 6. titulu na završnom Mastersu; Foto: AP/Tanjug

Prvi okršaj srpski i ruski teniser imali su na startu 2017. godine u Dejvis kupu kada je Đoković slavio sa 2:1. Te godine je Medvedev poklekao i u Istburnu, pa je morao da se mnogo bolje pripremi ukoliko misli da zapreti Đokoviću.

Spremao se dve godine, ali slaba vajda - Đoković ga je dočekao na Australijan openu gde godinama suvereno vlada, dozvolio mu jedan set, ali pretnja je bila sve veća.

- Da li sam te bar oznojio večeras - pitao je ruski teniser posle meča Novaka koji se samo nasmejao.

Prvi trijumf protiv Đokovića Medvedev je ostvario tri meseca nakon poraza u Melburnu. Poprište bitke bio je Monako gde je Danil slavio sa 2:1, a onda istim rezultatom i u Sinsinatiju.

- Novak je Novak, zapravo više nema šta da se kaže o njemu, osim da gajim ogromno poštovanje prema njemu - naglasio je Medvedev posle susreta u Sinsinatiju.

Đoković je morao mnogo ozbiljnije da se posveti pripremi duela protiv Medvedeva koji je počeo da gubi onaj respekt prema šampionima, ali ni ta samouverenost mu nije pomogla na ATP kupu početkom 2020. godine kada je Novak slavio u tri seta.

Jedino što je sasvim sigurno je to da će Medvedev ponovo pokušati da svojim širokim asortimanom udaraca još jednom u velikoj borbi savlada Đokovića i pokvari mu planove u Londonu.

(Miloš Bećagović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA