≫ 

Oglasio se Nadal posle poraza: Ne slažem se sa Novakom, treba nam ljudski faktor

Španac ima zamerke na organizaciju Završnog mastersa u Londonu

  • 10
Rafael Nadal i Dominik Tim Dominik Tim pobedio Rafu Nadala i udalji ga malo od polufinala Mastersa u Londonu

Drugi teniser sveta Rafael Nadal smatra da su linijske sudije potrebne tenisu i ne dopada mu se što na ATP finalu u Londonu postoji isključivo sistem "oka sokolovog".

Španac, koji je izgubio od Dominika Tima sa 7:6, 7:6, ima skor od 1-1 posle dva meča, a u trećoj rundi takmičenja sastaje se sa Andrejem Rubljovom. Očigledno je i da ima zamerke na organizaciju Završnog mastersa.

- Svako ima pravo na mišljenje i sva ona su validna, ne želim da stvaram svađu. Volim kada teren izgleda na tradicionalni način, sa linijskim sudijama, ali video sam šta je Đoković rekao na Rolan Garosu, kako on smatra da nam nisu potrebni. Ne mislim da je jedan stav bolji od drugog, svako ima pravo na svoju viziju sporta. Lično volim više kada su sudije tu, ali čovek mora da se navikne na sve okolnosti - kaže Nadal.

- Ako me pitate šta bih voleo da vidim u budućnosti, verujem da ima prostora za napredak u našem sportu jer tenis se nije mnogo menjao u poslednjih 50 godina, u poređenju sa ostalim sportovima. To je realnost, ali istovremeno mislim da ovo nije pravi način da "šou" bude veći.

Zatim je Nadal još jednom ponovio da bi radije da gleda i linijske sudije nego da mašine odlučuju o poenima.

- Na kraju krajeva, možemo da kažemo i da sudija u stolici nije potreban, ako već idemo u tom smeru. Može i umesto njega da bude video analiza, pa pitamo tehnologiju ako imamo neku nedoumicu, tu je i sat koji mere vreme između poena... Na kraju možemo samo nas dvojica da budemo na terenu, to je moguće s aspekta tehnologije. Ali ponavljam, želim da vidim sudije jer želim ljudski faktor u sportu, to mu daje više vrednosti i dostojanstva - zaključio je Španac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    17. novembar 2020 | 22:19

    Verovatno bi i rezultat bio malo drukčiji da sude ljudi, koji greše ali obično pogreše u korist onoga koga više voli, nemora biti namerno ali tako prevagne... Kad se trebao uvesti čelenđ Federer se protivio uvođenju,zašto? Pratim tenis i znam kad je Federer stigao na vrh i koliku je podršku imao i od svih sudaca,koliko je samo poena nezasluženo osvojio,a koje je zapravo trebao dobiti protivnik,neki si odlučivali o pobedi...i normalno da mu nije trebao čelenđ jer je od svih tenisera imao najveću podršku,svih pa i sudaca,i oni su samo ljudi... A Đokovića su sudci najviše zakidali, mislim od velike trojke, i zato mašina najbolja za Đokovića,da sudije ne utiču na rezultat,a i teško je uvek ispratiti prebrze loptice...

  • Toma

    17. novembar 2020 | 21:59

    Oko sokolovi je bolje od sudija,!? Tu nema povreda linijski sudija kao u SLUCAJU kod Novaka?! Ni jedna strana nemogu da kazu da ih je sudija ostetio?! Tehnika je napredovala. Za 50 godina se u tenisu nista na bolje nije pomerio?!

  • E

    17. novembar 2020 | 22:06

    Tako je kada gubis...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA