≫ 

Šta čeka Novaka Đokovića?

I pored eliminacije u polufinalu Londona Srbin ima velikog razloga za zadovoljstvo...

  • 16
Britain Tennis ATP Finals Foto: AP/Tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je u polufinalu Završnog mastersa u Londonu od Austrijanca Dominika Tima.

Time je za Srbina zvanično okončana teniska sezona 2020, pa prvi reket sveta sada može na kraći odmor pre nego što započne pripreme za januar i Australijen open, prvi veliki turnir koji ga očekuje.

I pored rane eliminacije u Londonu, Novak ima ogroman razlog za zadovoljstvo, pošto će od ponedeljka na ATP listi uvećati prednost u odnosu na "kralja šljake" Rafaela Nadala. Đoković je u Londonu upisao pobedu više nego prošle godine, što mu je donelo 200 poena.

Nasuprot tome, Nadal je upisao dve pobede, kao i 2019. godine, što znači da će Đoković od ponedeljka imati 12.030 poena, a Nadal 9.850, što je za 2.180 poena manje od najboljeg tenisera sveta.

Ujedno, Srbin će šesti put u karijeri završiti godinu na prvom mestu i još više približiti se rekordu Rodžera Federera, po broju nedelja provedenih na prvom mestu.

Podsetimo, Švajcarac je čak 310 nedelja proveo na ATP tronu, a sada ostaje pitanje do kada će Novak biti "zacementiran" na prvom mestu.

Ako se ne dese velika iznenađenja i Đokovića zaobiđu povrede, već 8. marta prvi reket sveta moći će da pretekne Rodžera Federera i upiše se u istoriju kao jedan od najvećih tenisera sveta.

Video: Đoković: Sezona je izvrsna, iako ostaje gorak ukus zbog ovakve završnice, ali znam da mogu i bolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Volonter

    22. novembar 2020 | 11:35

    Sokole sivi, uradio si i više nego dovoljno, da se osećamo ponosnim, na pomen tvog imena, bilo gde u svetu ... Samo licemeri mogu da imaju neke zamerke ... Zasluženi odmor

  • Dragan

    22. novembar 2020 | 12:14

    Samo te molim i preklinjem, da više ne ideš u onu skalameriju što nazivaju PIRAMIDOM! Nemoj dozvoliti da te uvlače u to blato i gluposti oko vazduha...tu sam rođen i zivio 40 godina i znam šta pričam.

  • Igor Obrenovac

    22. novembar 2020 | 12:13

    Da časti Medvedeva jer mu je omogućio da sto posto obori Rodžerov rekord po broju nedelja na prvom mestu. Nadal može do +1600 na AO u šta čisto sumnjam, ali da kažemo da teoretski može. Onda Indian Wells i Novak ne brani ništa može samo u plus, a tada je rekord već oboren. Šta očekujem od sledeće sezone? Ako vidimo kako Tim i Medvedev melju i kako su sve bolji, ako vidimo sve boljeg Cicipasa i Zvereva, onda ne očekujem mnogo. Ako uspe da osvoji još jedan GS puna kapa. Živi bili pa videli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA