≫ 

Pobedio Đokovića, Nadala i mene, normalno da je zaslužio pehar: Tim iskreno o tituli Rusa u Londonu

Austrijanac samo mogao da čestita Rusu

  • 1
Rafael Nadal Daniil Medvedev Tennis ATP Foto: Tanjug/AP

Austrijski teniser Dominik Tim kaže da je Danil Medvedev potpuno zaslužio titulu na Završnom mastersu u Londonu gde je pobedio i Novaka Đokovića i Rafaela Nadala i naposetku Tima u finalu.

Medvedev je do pobeda u polufinalu i finalu stizao posle velikih preokreta jer su i Nadal i Tim imali svoje šanse da ga dokrajče u dva seta.

Novak tokom borbe u grupi nije bio "svoj", pa ga je Medvedev glatko dobio u dva seta, a ostaje žal što nije imao šansu za revanš jer je Đoković u svom polufinalu protiv Tima, u taj-brejku trećeg seta imao 4:0 i izgubio je.

S druge strane, Austrijanac je probao da menja ritam i taktiku u meču sa Medvedevim prilagođava kako je meč odmicao, ali je to bolje činio Rus i došao je do trofeja.

- Iskreno, opet bih igrao mnogo slajseva. To kako mi je napravio brejk u trećem setu je bio nerealan gem. Pogađao je strašne riterne, ja sam imao nekoliko šansi da dobijem gem, bilo je tu i dobrih razmena. Ako biste pogledali ceo turnir, on je bio najbolji igrač. Nije izgubio ni set u grupi. Pobedio je drugog i trećeg na svetu u polufinalu i finalu, definitivno je zaslužio tu titulu - rekao je Tim na konferenciji posle meča.

Tim je istakao da nije nezadovoljan kako je u njegovom poslu prošla godina, s obzirom na to koliko je sveta i ljudi propatilo zbog pandemije korona virusa.

Zahvalan je, kaže, i što je na US Openu u neobičnim i nikad ranije viđenim uslovima osvojio prvu Grend slem titulu i dugo čekani san.

U nedelju je drugi put zaredom poražen u finalu Završnog mastersa, pa ne pravi još uvek planove za sledeću sezonu.

- Bila je ovo veoma intenzivna godina od kada se ATP tur vratio, bilo je super-dinamično. Zato ne postavljam sebi neke ciljeve za sledeću godinu. Ali naravno da bih voleo da se popnem na ATP listi. Mislim, ova godina je bila za mene sjajna. Igrao sam dobro, daleko stizao na turnirima i to je ono što bih voleo i dogodine. Ako to budem mogao, onda možda i dobijem šansu da poboljšam renking - rekao je Tim.

Video: Đoković: Sezona je izvrsna, iako ostaje gorak ukus zbog ovakve završnice, ali znam da mogu i bolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Апостолов Александар

    23. novembar 2020 | 15:52

    " Неки нови клинци"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA