Mari "udario" na ATP zbog Zvereva: Nasilje u porodici je ozbiljna stvar, dajte politiku zaštite

Britanski teniser Endi Mari pokreće inicijativu kojom će se ATP baviti i nasiljem u porodici

  • 2
Western Southern Open Tennis

Foto: Tanjug/AP

Ova inicijativa dolazi nedugo nakon što je u javnosti osvanula informacija o tome kako je Aleksandar Zverev tukao svoju nekadašnju devojku Olgu Šaripovu.

Šaripova je o tome pričala u intervjuima, a Zverev se letos rastao i od Brende Patee sa kojom je bio u Beogradu na Adria Tour-u.

Saša je negirao optužbe za zlostavljanje, ali je Šaripova rekla da u prilog, što fizičkom, što psihičkom maltretiranju ima i više dokaza.

ATP se od svega ogradio tvrdeći da Zverev ne sme da javno narušava ugled te organizacije, ali Mariju to nije dovoljno, da se problemi ne bi "gurali pod tepih".

- Ne znam od kada je to, ali sigurno nije reagovano odmah. Čitao sam o toj situaciji (sa Zverevim) i jasno je da nemamo pravila i politiku koja se tiče zlostavljanja u porodici.

Western Southern Open Tennis

Foto: Tanjug/AP

- To je nešto što mi kao sport moramo da tražimo, da bi ATP znao šta da radi u takvim okolnostima, umesto da prvo mora da razmisli o tome. Mogu i oni da budu proaktivniji kod ovakvih situacija. Moraju da uzimaju za ozbiljno te stvari i videćemo šta će se dešavati narednih meseci - rekao je Mari, a prenosi Svet tenisa.

Napominjemo da Zverev čeka dete sa Pateom, mada je ona rekla da će želeti da dete podiže sama, jer je u mogućnosti za tako nešto i da sa Sašom hoće da zadrži samo neophodne kontakte.

Video: Đoković: Sezona je izvrsna, iako ostaje gorak ukus zbog ovakve završnice, ali znam da mogu i bolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    26. novembar 2020 | 17:57

    A nasilje prema drugim nacijama od strane recimo Britanije.? Koliko je samo sa tog izvora zla stradalo porodica.? Tupan i malograđanin. Meša se u privatne probleme ljudi i javno o njima diskutuje. Ako je Zverev nekoga pretukao, on će za to dogvarati i biti kažnjen, ali šta ako to baš i nije tako.? Marej izgleda drži sveću pa zna sve detalje.? Primitivac i snob britanski.

  • Crno. Beli.

    26. novembar 2020 | 21:46

    Ko si ti da nekom pricas sta treba da radi? Ta zemlja pod kojom zastavom nastupas koja cak i nije tvoja nego iz koristi to radiš je napravila vise nasilja i zla nego bilo koja. Niko vas ne voli! Nisi dostojan da komentarises bilo koga ti i tebi slicni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA