≫ 

Dominik Tim je svestan: I naredne godine sva četiri Gren slema će uzeti Đoković, Nadal i Federer

Austrijanac se nada dobrim partijama na velikim turnirima u predstojećoj sezoni

  • 0
Dominik Tim Foto: AP/Tanjug

Najbolji teniser Austrije Dominik Tim kaže da za njega nije prioritet da bude prvi reket sveta, već su mu prioritet Gren slemovi.

Tim je gostovao na austrijskoj televiziji „Servus TV“ i naglasio da mu je važno kako igra tokom godine.

- Meni nije odlučujuće koji sam broj na rang listi. Grend slemovi su moj najviši prioritet. Ako ne pobeđujem ni na jednom Grend slemu ili ne igram nijedno finale na njima, možda ne bih bio zadovoljam tom godinom. Ako sam broj četiri i pobedim na jednom Grend slemu i možda celu godinu ne igram tako dobro, bio bih zadovoljniji - objasnio je on.

Tim je istakao da je njegov cilj da na velikim turnirima igra dobro, kao što je to bio slučaj ove i većinom vremena prošle godine. Dodao je da bi voleo da bude prvi na planeti jednog dana.

- Postoji želja, naravno kada sam broj tri da budem i broj jedan. Ali ta želja nije trenutno tako velika kolika je za osvajanjem Grend slem titule ili kao sada za drugom titulom - naglasio je Tim.

Zaključuje Tim da će i u narednoj godini najveću bitku voditi Đoković, Nadal i Federer. Ali, nada se da i ostali imaju kakvu takvu šansu.

- Može biti da će iduće godine sva četiri Grend slema osvojiti velika trojka – Novak Ðoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer. Pre svega Ðoković i Nadal. Ali i pored toga su šanse veće da ima više novih pobednika. Moja titula je zbog toga bila važna, jer su drugi videli da je to moguće - naglasio je on.

Video: Novak Ðoković poklonio KBC Dragiša MIšović najsavremeniji skener

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA