≫ 

Filozof Južni stavio Đokovićevu godinu na skener: Samo mu je bilo bitno da ostane prvi na svetu

Rus se onda osvrnuo na momenat kada je Đoković pogodio lopticom linijskog sudiju na US openu nakon čega je bio diskvalifikovan

  • 6
Britain Tennis ATP Finals Foto: AP/Tanjug

Bivši teniser i trener Denisa Šapovalova, Mihail Južni, prokomentarisao je ključne trenutke u minuloj sezoni Novaka Đokovića rekavši da je najbolji na svetu potrošio mnogo emocija i da mu je samo na kraju bilo bitno da ostane na vrhu ATP liste.

Južni se prisetio Novakovog glatkog poraza od Sonega u Beču, a kako je igrao do toga momenta dok nije uspeo da obezbedi titulu najboljeg na kraju godine.

- Desilo se svašta na US openu, ali ako pogledate to malo bliže sa psihološkog aspekta, kasnije je osvojio masters u Rimu, ali ga je to dosta koštalo na emotivnom planu. Novak je zaista želio da završi ovu godinu kao prvi reket sveta i da to obezbedi u Beču. Ali, kada je to ostvorio igrom u kojoj je "grizao", nakon toga mu je bilo svejedno. On meč protiv Sonega nije ni igrao - rekao je Južni.

Rus se onda osvrnuo na momenat kada je Đoković pogodio lopticom linijskog sudiju na US openu nakon čega je bio diskvalifikovan.

- Da, možete dokle god hoćete da pričate da je to bilo slučajno, da je loptica mogla i da promaši sudiju, ali nisam nikada video Novaka da baca loptice kao što je bio slučaj tada. Retko sam video Novaka da se dere na sudije kao što je to radio u Rimu. Svakako, nikada niko od nas nije video Novaka u izdanju u kakvom je bio u finalu Rolan Garosa. To nije bio on - zaključio je Južni.

Poznato je da je Mihail Južni, u isto vreme dok je igrao turnire, završavao Filozofski fakultet i završio ga na Univerzitetu u Moskvi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    30. decembar 2020 | 18:20

    Moooogo je slepaca koji samo mogu da komentarišu Djokovića,njega i njegove igre. Ipak,činjenica je da mogu samo da ga vole ili mrze. I ....da,da mu hledaju u ledja.

  • DARKO 100%

    30. decembar 2020 | 18:25

    Sto juznije to tuznije

  • Igor Obrenovac

    30. decembar 2020 | 19:14

    A zar nije? Sam je to izjavio posle Beča.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA