Francuski teniser navija da Federer ne osvoji nijednu titulu više: On utiče loše na našu omladinu!

On je takođe u dilemi da li je potrebno menjati mentalitet kod igrača, jer ako se neko ugleda na Rodžera Federera, postoje poteškoće da se mladi teniser podesi na režim Novaka Đokovića iako njegova igra više liči na Noletovu

  • 2
Roger Federer, Rodžer Federer Foto: Tanjug/AP

Francuska nema šampiona na Grend slemu još od 1983. godine kada je Janik Noa uspeo da dođe do trofeja Rolan Garosa, te teniser iz te zemlje Žil Simon smatra da njihov sistem nije dovoljan za najveće uspehe.

- Francuski sistem je dovoljan da proizvodi igrače koji će dospeti do 100 najboljih, ali nije dovoljan da napravi igrača koji će biti dovoljno dobar da osvaja Grend slemove i masterse. Ne radi se na psihičkim stvarima jer ne smatramo da bi na tome trebalo uopšte da se radi. Smatramo da je to nešto u nama, da si rođen takav i da nema tu promene. Ja kažem da nije tako, može se raditi na tome - rekao je Simon.

On je takođe u dilemi da li je potrebno menjati mentalitet kod igrača, jer ako se neko ugleda na Rodžera Federera, postoje poteškoće da se mladi teniser podesi na režim Novaka Đokovića iako njegova igra više liči na Noletovu.

- Rodžer se uklapa u tu ideju. Ali, pitanje je - ako se dete koje prirodno igra kao Novak, da li ja mogu da ga naučim da igra kao Federer? Ili ću mu reći da nastavi da igra kao Novak pošto u tom slučaju ima potencijal da osvojio 17 Grend slem titula? - zapitao se Simon.

Simon je, iznenađujeće, naglasio da je bolje da Rodžer nema rekorde u svojim rukama.

- Federer zauzima mnogo prostora u Francuskoj. Ne želim da me shvatite pogređno, on je fantastičan aza gledanje ali mislim da je on jedan od naših problema. Pomoglo bi kada Rodžer ne bi držao rekord po Grend slem titulama. Pomoglo bi deci, jer bi oni u tom slučaju rekli - Dobro, Rodžer je sjajan ali ne mislim da ću pobediti ako igram baš kao on. Pobediću na drugačiji način - izjavio je Simon.

Video: Kako izgleda imanje na Kosmaju koje je Novak Đoković kupio od Karića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA