≫ 

Američki teniser pobegao iz karantina u Rusiji i platio let 40 hiljada funti: Nisam nikoga ugrozio!

On je u intervjuu otkrio detalje zašto su prekršili pravila izolazije u hotelu u Rusiji i umesto toga doleteli privatnim avionom u Englesku

  • 1
Sem Kveri Foto: AP/Tanjug

Američki teniser Sem Kveri otkrio je da je u Veliku Britaniju ušao bez ikakvog testa iako mu je pre toga u Rusiji ustanovljeno prisustvo korona virusa.

Kveri je iz Rusije doleteo privatnim avionom nakon što je u oktobru eliminisan sa turnira u Sankt Peterburgu, a njegova žena, Ebi Dikson, i on kažnjeni su sa 15 hiljada funti zbog toga što su prekršili sigurnosti protokol.

On je u intervjuu otkrio detalje zašto su prekršili pravila izolazije u hotelu u Rusiji i umesto toga doleteli privatnim avionom u Englesku.

- Žena i dete su mi bili tu i vodeći se nekim ljudskim razumom, rekao sam sebi - Hej, ne osećam se lagodno ovde - zato sam odlučio da uzmemo čarter let i odemo odande. Otišli smo rano da nas ne vide, ušli u privatni avion i doleteli u London - rekao je Kveri.

Amerikanac je zatim naveo da je od zvaničnika ATP u Sankt Peterburgu dobio veoma negativne komentare, da su mu rekli da nije više dobrodošao u hotel, te da više ne mogu da garantuju da njega i njegovu ženu neće razdvojiti i odvesti u bolnicu.

Čarter let je Kverija koštao 40 hiljada funti.

- Učinio sam ono što mislim da bi učinio svaki muž i otac, ne mislim da smo ikoga ugrozili našim odlaskom. Imali smo maske kada smo odlazili i uradili smo sve da spustimo rizik na minimum. Doktori su mi rekli da ne vide kako smo mogli da prenesemo virus bilo kome usput - naveo je Kveri.

Video: Najbolji teniser sveta promenio profesiju: Obukao specijalno odelo i obradovao mališane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zz

    5. januar 2021 | 15:20

    Kad bude kako im se država ponaša u svetu, zašto njeni građani da se ponašaju onda drukčije? Ako se gaze međunarodne norme i zakoni drugih država od strane vlade SAD pod različitim izgovorima, čiji je dotični teniser državljanin, kako očekivati da on poštuje iste?! Sve je to isti šablon ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA