Aktuelna šampionka Australijan opena otkrila tajnu: Novak mi je rekao neke važne stvari pred finale

„Mislim da ću i ove godine pričati sa njim“, kaže Sofija Kenin

  • 0
Sofija Kenin Foto: AP/Tanjug

Sofija Kenin nikada ranije nije odbranila Gren slem titulu. Šansu za to imaće na predstojećem Australijan openu, a aktuelna šampionka kaže da će savete potražiti ni od koga drugo, nego od Novaka Đokovića, ukoliko oseti da je pritisak isuviše veliki.

Kenin je prošle sezone osvojila prvu Gren slem titulu u svojoj karijeri u Melburnu, što joj je omogućilo da se probije među deset najboljih, a ujedno da se domogne nagrade za WTA Igračicu godine.

Ona je trenutno četvrta na rang listi i biće jedan od glavnih nosioca u žrebu. Turnir, podsećamo, počinje 8. februara, dakle, za nešto više od mesec dana.

- Definitivno mislim da mogu da pričam sa Novakom. Mislim da bi mi to pomoglo, jer smo aktuelni šampioni. Dao mi je sjajne savete pred prošlogodišnje finale, pošto smo trenirali jedno uz drugo – kaže Kenin.

Kenin je prošle godine bila 14. nosilac, a u finalu je savladala Gabrinje Mugurusu, iako je izgubila prvi set.

- Došao je do mene i bio je veoma dobar. Rekao mi je neke važne stvari pred samo finale i to mi je mnogo pomoglo, jer sam bila nervozna. Neću reći šta mi je tačno rekao, radije ću to sačuvati kao tajnu – kaže Amerikanka.

Ona se nada da će se predstojeći turnir u Melburnu igrati pred publikom, pošto je veći deo prethodne sezone protekao bez nje.

- Kada sam igrala u Sinsinatiju i na US Openu, bilo je potpuno drugačije. Mnogo je bilo tišine, nije bila idealna atmosfera. Volim navijače i uz njihovu energiju igram bolje. Mnogo sam uzbuđena što ću nakon dužeg vremena igrati pred publikom i nadam se da se vraćamo u normalu – zaključuje američka teniserka.

Video: Đoković: Sezona je izvrsna, iako ostaje gorak ukus zbog ovakve završnice, ali znam da mogu i bolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA