Australijan open poslušao predlog Novaka Đokovića: I zvanično bez linijskih sudija u Melburnu!

„Oko sokolovo“ nadgledaće svaki pokret loptice

  • 1
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Pričalo se o tome, ali je sada postalo definitivno. Na Australijan openu neće biti linijskih sudija, već će ljude zameniti tehnologija, pa će „oko sokolovo“ nadgledati da li je loptica udarila u liniju ili je izašla van terena. Ova odluka je doneta zbog bojazni od širenja koronavirusa u samom kompleksu, kao i smanjenja broja ljudi na terenu.

A setimo se, Novak Đoković je na prethodnom US openu diskvalifikovan baš zato što je pogodio linijskog sudiju u vrat lopticom nakon odigranog poena nehotice. Organizatori nisu uvažili njegov prigovor, srpski teniser je istakao da je potpuno apsurdno da uopšte bude linijskih sudija na terenu kada vlada korona, a u Australiji su očigledno bili voljni da saslušaju njegove predloge.

- Mnogo sam kritikovan, jer sam rekao da treba razmisliti da se ukinu linijske sudije. To mišljenje imam već nekoliko godina, nema nikakve veze sa mojom diskvalifikacijom sa US opena. Nisam neko ko obožava tehnologiju i ne može da živi bez nje. Mislim da je društvo u nekim svojim aspektima previše tehnokratsko. Ali ako tenis može da bude efikasniji, zašto da ne? – izjavio je Novak posle US opena.

Kako vreme prolazi, sve je jasnije da je srpski teniser još jednom bio u pravu. Očigledno je bilo potrebno da se desi skandal, kako bi došlo do promena pravila. Turnir u Melburnu je takođe uvažio Novakov predlog da se veći deo kolača da igračima koji ispadaju u ranijim rundama, a da se smanji novac koji dobijaju finalisti.

Australijan open počinje za tek nešto više od mesec dana, 8. februara i trajaće dve nedelje. Pre početka, teniseri će morati u karantin.

Video: Najbolji teniser sveta promenio profesiju: Obukao specijalno odelo i obradovao mališane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA