Loš početak sezone za Đerea: Srpski teniser predao meč kvalifikantu zbog problema sa vidom

Nije želeo da rizikuje pred prvi Gren slem u takmičarskoj godini

  • 0
Laslo Đere Foto: AP/Tanjug

Nije to bio početak sezone kakav je priželjkivao. Laslo Đere morao je da preda već prvi svoj meč u 2021. godini na turniru u Antaliji. On se sredinom drugog seta požalio na probleme sa očima, pa je njegov protivnik Dimitar Kuzmanov prošao u narednu rundu takmičenja.

Igrač iz Sente imao je velikih problema još od samog početka duela. Čak dva puta je tražio medicinski tajmaut, a onda je, kada je Kuzmanov bio na tri gema od pobede rešio da ne želi više da muči ni sebe, a ni protivnika. Bugarin je tada vodio rezultatom 6:1, 3:2.

Od samog početka je Kuzmanov bio dominantniji na terenu, što je bilo potpuno logično. Samo 46% poena na prvi servis je osvojio Đere, iako je imao procenat od 80% preciznosti pri servisu. Nije došao ni do jedne brejk lopte, dok je Bugarin čak pet puta uzeo servis srpskom igraču.

Srbija je tako ostala bez ijednog predstavnika u žrebu turnira u Antaliji, jer je prethodno poraz doživeo i Miomir Kecmanović. On je poražen od italijanskog igrača, Stefana Travalje u tri seta, 6:1, 4:6, 0:6.

Kuzmanov je u žreb ušao iz kvalifikacija, a u narednoj rundi ga čeka težak rival. Protivnik će mu biti prvi nosilac, Mateo Beretini iz Italije. Turnir se igra za nagradni fond od 300.000 evra.

Video: Najbolji teniser sveta promenio profesiju: Obukao specijalno odelo i obradovao mališane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA