Kvalifikacije za Australijan open: Srbi polovični – Milojević nastavlja dalje, Petrović ispao

Sinoć je u narednu rundu prošao Viktor Troicki

  • 0
nikola milojević Foto: MN Press

Ponedeljak je doneo jedan dobar i jedan loš rezultat za srpske tenisere u kvalifikacijama za Australijan open. Nikola Miilojević prošao je u drugo kolo, dok je Danilo Petrović nažalost eliminisan već na prvom stepeniku.

Milojević je za protivnika imao Italijana, Matea Violu, koji se trenutno nalazi na 220. mestu ATP liste. Srbin, koji je za 82 mesta bolje plasiran od svog rivala, relativno lako je došao do pobede u dva seta – 2:0 (6:4, 6:4).

Problema je jedino bilo na početku uvodnog seta. Iako je prvi došao do brejka, Milojević je potom dva puta izgubio sovj servis, pa se činilo da će Italijan povesti sa 1:0 u setovima, pošto je vodio rezultatom 4:1. Međutim, srpski teniser je vezao pet gemova i uprkos teškoj poziciji došao do prednosti. U drugom setu dva puta je oduzeo servis protivniku, doduše, jednom je izgubio svoj, ali je na kraju došao do pobede.

Sreću da prođe dalje nije imao Danilo Petrović. On je poražen od Amerikanca Majkla Moa, koji je trenutno 174. na ATP listi, u dva seta – 2:0 (6:3, 6:2). Meč je trajao svega 68 minuta.

Iako je srpski teniser bio za 30 mesta bolje plasiran od svog rivala, od samog starta je imao problema da nametne svoju igru. Mo mu je u četvrtom gemu oduzeo servis, a potom mu do kraja nije dopustio brejk loptu. U drugom setu ista priča, Petrović ni u jednom trenutku nije imao brejk loptu, a Mo mu je već u prvom gemu uzeo servis. Konačan udarac zadao mu je u pretposlednjem gemu kada je napravio još jedan brejk.

Podsetimo, plasman u drugo kolo kvalifikacija obezbedio je i Viktor Troicki, koji je juče slavio protiv Jurija Rodionova iz Austrije u tri seta – 2:1 (2:6, 6:2, 6:1).

Video: Najbolji teniser sveta promenio profesiju: Obukao specijalno odelo i obradovao mališane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA