≫ 

Troicki silan u kvalifikacijama, izborio je Australijan Open, već je zaradio 100.000 dolara

Dominacija našeg tenisera u meču odluke za plasman u Melburn

  • 0
Adria Tour, Viktor Troicki Foto: Nikola Tomić

Posle Olge Danilović, i Viktor Troicki se plasirao u glavni žreb Australijan Opena, on će putovati u Melburn iz Dohe gde je danas preskočio i trećeg rivala u kvalifikacijama za prvi Grend Slem sezone, Nemca Sedrika Marsela Stebea - 6:4 i 6:2.

Samim plasmanom u 1. kolo "Ozi Opena" Troicki je sebi već obezbedio 110.000 dolara, koje sleduju svakom igraču koji se domogne glavnog žreba.

To je suma kao nagrada za prolaz svakog kvalifikacionog kola: 25.000+35.000+52.000.

Naš teniser je bio dominantan u kvalifikacijama prethodnih dana, izgubio je samo jedan set, i to prvi u prvom duelu protiv Rodionova, a onda vezao šest dobijenih i eliminisao, nakon pomenutog Austrijanca, Amerikanca Blanča i danas Stebea.

Potvrdio je Troicki odličnu formu, na kraju krajeva i iskoristio činjenicu da je u ovakvim mečevima daleko iskusniji od rivala, te je i to imalo ogromnog uticaja na ovakav ishod.

Viktoru je dosad najbolji plasman u Melburnu bilo treće kolo, četiri puta je uspeo da pregura prva dva, i to 2011, 2015, 2016. i 2017. godine.

Srbiju u kvalifikacijama predstavlja i Aleksandra Krunić koja u ovim trenucima igra meč treće runde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA