Šok pred Australijan open: Endi Mari zaražen koronavirusom, upitno njegovo učešće na Gren slemu!

Britanski mediji preneli vest o zarazi jednog od njihovih najboljih igrača

  • 5
Andy Murray, Endi Marej Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji broj jedan, britanski teniser Endi Mari testiran je pozitivno na prisustvo koronavirusa, javljaju britanski mediji. On se pripremao za predstojeći prvi Gren slem turnir u Australiji kada su stigle vesti da će morati u samoizolaciju.

On se trenutno nalazi kod kuće, a bilo je planirano da otputuje jednim od 18 čarter letova koje su namenili organizatori Australijan opena za tenisere i teniserke koji će učestvovati na predstojećem turniru.

On se dobro oseća i nada se da će uspeti da dođe u Australiju nešto kasnije u odnosu na ostale i da ipak učestvuje na turniru koji će početi 8. februara. Mari je pet puta igrao u finalu Australijan opena, ali ga nikada nije osvojio. Do sada u svojoj kolekciji ima dve titule na Vimbldonu (2013. i 2016. godine) i jednu na US openu iz 2012. godine.

Podsetimo, svi teniseri i teniserke moraće da prođu kroz dvonedeljni karantin pre nego što zaigraju na terenima na Australijan openu. Mari nije igrao nijedan zvanični susret još od oktobra i sigurno je da će ga udarac koronavirusa dodatno poremetiti.

U Australiji, igrači će biti testirani apsolutno svakog dana, a imaće na raspolaganju svega pet sati za trening. Za kršenje mera predviđene su drakonske kazne, među kojima su i deportacija i hapšenje.

Neki teniseri i treneri su već odlučili da odustanu od puta u Australiju. Džon Izner, najbolji američki igrač neće zaigrati na Australijan openu, a u boksu Rafaela Nadala neće biti njegovog trenera, Karlosa Moje. Njih dvojica se tamo neće naći zbog ličnih razloga.

Britanski Miror piše da se Mari potencijalno zarazio u teniskom kompleksu u Rouhemptonu, gde je trenirao prethodne nedelje, a koji tekuće sedmice ima velikih problema sa brojem zaraženih kako igrača, tako i zaposlenih.

Video: Najbolji teniser sveta promenio profesiju: Obukao specijalno odelo i obradovao mališane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Go go

    14. januar 2021 | 13:28

    Bar ce osloboditi mesto nekom boljem igracu.

  • M-78

    14. januar 2021 | 12:57

    On koliko dugo nije igrao i bolje sto ga nece biti na ovako jakom turniru.

  • Pink panter

    14. januar 2021 | 12:27

    Kao da bi neki tezultat napravio i da je zdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA