≫ 

Prvi intervju Federera od otkazivanja AO: Bio sam na dnu, hodao na štakama, želim opet velike pobede

Osvajač 20 Grend slem pehara ponovo će igrati tenis od 8. marta u Dohi

  • 2
Federer, Novak Djokovic Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer ove godine nije došao na Australijan open, prvobitno je razlog bio povreda kolena, a zatim je isplivalo da je zapravo razlog njegova supruga Mirka, koja nije bila raspoložena da Rodžer zbog karantina bude bez nje više od mesec dana.

- Australijan open je došao prerano zbog mog kolena. To boli. To je jedno od mesta na kojima najviše volim da igram - rekao je Federer, ali je kasnije dodao da je bilo razloga i to što želi da provodi vreme sa suprugom i decom i da neće ići na "patološke turneje na njihovu štetu".

- Želim da mogu da skijam sa decom i Mirkom. Ili da idem na planinarenje, igram košarku, ili započnem hokej na ledu. Još uvek imam toliko snova. Za to mi treba dobro telo i ne želim da ga udaram u zid - rekao je osvajač 20 Grend slem titula.

Interesantno je da se Federer vraća na teren 8. marta u Dohi, baš kada će ga 99 odsto Novak Đoković preteći po broju nedelja na  1. mestu ATP liste.

- Želeo sam da se vrati na manji turnir, gde neću morati da budem potpuno fokusiran i gde je stres takođe malo manji.

Federer je istakao da će se potruditi da igra Rolan Garos, ali da će slušati svoje telo i prednost daje Vimbldonu i Olimpijskim igrama, kao i US Openu, a ističe i da je sada skoro na 100 odsto fizičke spreme.

- Voleću da igram tenis zauvek. Dao sam puno na rehabilitacije, operacije, bio na štakama, bio na dnu. Ali sam to uvek radio sa zadovoljstvom. Sada je vreme da pokušate ponovo. Spreman sam za dugačak i naporan put, želim ponovo da slavim velike pobede. Skoro sam na 100 odsto. Osećam se snažno i nisam imao nikakva nazadovanja u poslednjih šest meseci. Prisilio sam koleno, otišao sam do krajnjih granica - zaključio je Federer.

Video: Srđan Đoković: Lepo je što se Federer pokajao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Al 011

    2. februar 2021 | 11:31

    Lepo je što želiš, ali dal ćeš moći? Došli mlađi, spremniji, jači. Želje su jedno, mogućnosti drugo!

  • Geras

    2. februar 2021 | 13:18

    Ostaćes na dnu dečko.... Istorija si... Koja je već zaboravljena....., zna se ko je najveći svih vremena..... Nas Novak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA