≫ 

"Pijan igrao finale AO, nikad nije izgubio set od Đokovića, u ložu doveo 3 atraktivne Ruskinje"

Ovo je priča o legendarnom ruskom teniseru i šokantnom finalu u Melburnu 2002. godine

  • 8
Marat Safin , Novak Djokovic Marat Safin u društvu Novaka Đokovića Foto: Profimedia

Početak ovogodišnjeg Australijan opena broji sitno, do ponedeljka 8. februara je ostalo svega nekoliko dana, i nema sumnje da ljubitelji tenisa jedva čekaju da prvi Grend slem sezone napokon krene.

Pre svega zbog činjenice da vide hoće li Novak Đoković uspeti da odbrani titulu i tako dođe na korak od rušenja rekorda Rodžera Federera koji je na ATP listi vezao 310 nedelja, ali i da možda budu svedoci toga da će Rafael Nadal prestići Švajcarca po broju Grend slem titula.

Turnir u Melburnu, naravno, uvek donosi i podsećanje na jedno od najšokantnijih finala u kom je učestvovao Novakov idol Marat Safin - Rus koji je 2002. izgubio od Šveđanina Tomasa Johansona.

Safin je 2002. godine imao veliku priliku da osvoji Australijan open. Bio je veliki favorit, ali je na kraju poražen u četiri seta. Iako je vodio sa 1:0. Mnogi su razlog Safinovog neuspeha pronašli u njegovoj loži, odnosno osobama koje su tamo sedele. Dok su drugi igrači tamo doveli žene i decu, Rus je ''postavio'' tri atraktivne plavuše na ivici punoletstva.

- Morate da priznate da sam imao veoma lepu podršku na tribinama - rekao je Rus tada na konferenciji.

Safin ih je nazvao ''porodica'' prilikom izjava koje je davao posle finala. Tokom istog su često privlačile pažnju muškog dela populacije, a do današnjeg dana nije okriveno ko su one bile.

Zanimljivo je i to da pomenute devojke nikada više nisu viđene u njegovom društvu, a jedna od teorija koja je tada bila najrasprostranjenija glasila je da ih je Safin praktično iznajmio, odnosno dovezao avionom čak iz Rusije u vilu koju je uzeo samo za njih.

Safinov nekadašnji kolega Danijel Kelerer, koji je 2011. izbačen iz tenisa zbog nameštanja mečeva, svojevremeno je izjavio i da je Rus pijan igrao to finale.

- Pio sam alkohol tokom cele moje karijere, ali prvi put tek sa 24. godine. Tada sam video Safina kako pije pre finala AO. Pomislio sam da ako ja ne mogu trezan da se pomerim sa 150. mesta, a on pijan igra finale, onda alkohol i nije tako loš. Safin je toliko bio pijan i noć pre, kao da je slavio rođendan. Ili kao da je već proslavio osvajanje Australijan opena.

Upravo ta žurka noć pre je povezivana sa pomenutim devojkama koje su navodno stigle iz Rusije. Safin je na kraju ostao samo na dva gren slema - US Open 2000. i AO 2005. godine.

Inače, Safin je igrač koji od Novaka Đokovića nikada nije izgubio nijedan set. Svoj prvi meč meč, ujedno i Novakov prvi na nekomGrend slemu, odigrali su davne 2005. baš na Australijan openu (6:0, 6:2, 6:1) i upravo je to razlog zbog čeka pred početak ovogodišnjeg podsećamo na čoveka koji je Đokoviću bio i uzor.

Možda je te 2005. godine Safin bio apsolutni favorit protiv Đokovića, ali tri godine kasnije na Vimbldonu svakako nije. Srbin je tada stigao kao 3. teniser sveta, ali je Safin kao 40. na ATP listi ponovo slavio maksimalnim rezultatom.

- Bio mi je jedan od uzora. Imali smo istog agenta, pa smo često trenirali zajedno, dok sam ja bio baš mlad. Mnogo mi je pomogao. Sećam se, kada sam ga prvi put upoznao, bilo je to dok se on zagrevao za njegov meč u Bangkoku. Trajalo je to oko 20-ak minuta. Morao sam da promenim tri majice, toliko sam bio nervozan. Kada dođete u priliku da igrate sa svojim idolom, naravno da ćete da se osećate tako - rekao je Đoković pre izvesnog vremena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    2. februar 2021 | 19:26

    Na svetu nema toplijih zena od Ruskinja,aj da budem i patriota pa da kazem i Srpkinja,ta umiljatost ,taj glas ,uf dok ovo pisem neka struja prolazi kroz mene 🥰

  • Раднаскела

    2. februar 2021 | 19:52

    Мега-цар, пун лове, екстра фрајер, човек зна како се ужива у животу...

  • Darth Vader

    2. februar 2021 | 19:43

    Marate-srbine! Svaka cast za lozu, bas te briga za finale!!! Ako ce da mi dodji ove 3 na sahranu, sutra zovem lesce da zakazem!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA