Organizatori Australijan opena sigurni da će turnir početi na vreme

Direktor prvog Grend slema, Kreg Tili rekao je da je apsolutno siguran kako će se turnir održati po prvobitnom rasporedu

  • 0
Rafael Nadal, Nik Kirjos, Australijan open 2020 Foto: Tanjug/AP

Nakon što je žreb za Australijan open pomeren za petak, kao i mečevi na ATP kupu i turniru koji je zagrevanje za AO, zbog pozitvnog slučaja korona virusa u hotelu gde su smešteni teniseri, postavljeno je pitanje da li će turnir biti održan?

Igrači i osoblje koje se nalazi u izolaciji zbog pozitivnog slučaja kod jednog zaposlenog radnika hotela će moći da napuste izolaciju tek nakon dobijanja negativnog korona testa.

Organizator turnira, Kreg Tili je bio izričito kratak i jasan u svojoj izjavi o samom turniru i trenutnoj situaciji.

- U potpunosti očekujemo vraćanje već isplaniranog rasporedu nakon današnjeg dana. Postoji veoma mala šansa da će doći do nekih problema, ali očekujemo da će svi teniseri i njihovo osoblje dobiti negativan test.

Podsetimo, korona je već pomerila ovaj turnir za tri nedelje, tako da je početak turnira planiran za 8. februar, dok je finalo zakazano za 21. februar.

Video: Nole zamalo da ne izađe na teren: Nije mi bilo dobro, imao sam fizio tretman, ali zbog vas...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA