≫ 

Đoković počinje AO protiv čoveka koji ga je prozivao: Ovo je Novakov put u napadu na 9. titulu!

Srbin u odbranu trofeja kreće od meča sa Francuzom

  • 3
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeće odbranu titule na Australijan openu protiv Francuza Žeremija Šardija u prvom kolu, odlučeno je žrebom u Melburnu.

Tako će Đoković već na startu imati priliku da se susretne sa 33-godišnjim igračem, inače 75. teniserom sveta, koji ga je kritikovao i smatrao da ima bolji tretman od ostalih tokom karantina u Australiji.

Ova odluka da za top 3 važe drugačija pravila dolazi pravo niotkuda, treba je uzeti oprezno. Možete da koristite fitnes centar, a možete i bez njega. Pet sati dnevno se računa. Čudno je, za sport gde bi svi trebalo da imaju iste uslove - pobunio se Šardi u izjavi za L'Ekip.

Osmostrukog pobednika ovog Grend slema u drugom kolu očekuju Tijafo ili Travilja, u trećem Fric ili Opelka, dok u osmini finala Novak može na Miloša Raonića ili Stena Vavrinku.

Potom u četvrtfinalu projektovani rivali najboljem teniseru sveta su Saša Zverev ili Gael Monfis, dok bi ga u polufinalu sačekao odlični Dominik Tim.

Ukoliko sve bude kako se očekuje, Đoković bi u finalu mogao da se sastane sa Rafaelom Nadalom ili Danilom Medvedevim u borbi za rekordnu devetu titulu u Melburnu.

Pored svih ovih projektovanih rivala spomenimo i da su u Novakovom kosturu i Dijego Švarcman, Denis Šapalov i Pablo Karenjo Busta, pa bi i neko od njih mogao da postane potencijalni rival Srbinu na putu ka odbrani titule u Melburnu.

Video: Nole iz karantina zaigrao užičko kolo sa navijačima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA