Kecmanović morao na teren posle samo tri i po sata pauze, Siner ga savladao i prošao u polufinale

Srpski teniser propustio veliku priliku u prvom setu

  • 0
Miomir Kecmanović Foto: Tanjug-AP

Velika šteta! Miomir Kecmanović propustio je priliku da se plasira u polufinale Grejt Oušen Roud Opena, pripremnog turnira za Australijan open u Melburnu, pošto je u četvrtfinalnom dvoboju sa Janikom Sinerom poražen posle velike borbe u dva seta – 0:2  (6:7, 4:6).

Srpski teniser bio je postavljen za sedmog nosioca, dok je Italijan bio četvrti nosilac na turniru. I može se reći da su dobrom igrom opravdali svoje uloge, pošto smo videli dobar tenis, ali i veliku borbu, pa su gledaoci mogu da uživaju. Ovo je inače bio drugi duel za Kecmanovića u istom danu, pošto je prethodno u osmini finala savladao još jednog Italijana, Salvatorea Karusa.

Prvi set je bio naročito uzbudljiv, pošto je rešen u taj-brejku i to „duboko“ nakon sedmog poena koji je inače znak za kraj ovog gema. Krenulo je katastrofalno po Kemcanovića u tom odlučujućem gemu, imao je Siner četiri vezane set lopte (2:6), ali se srpski teniser magično prenuo, a potom i sam imao tri lopte da završi set u svoju korist. Kada to nije učinio, Italijan je vezao tri poena i dobio tajbrejk rezultatom 12:10.

U drugom setu smo već na samom početku, odnosno u trećem i četvrtom gemu videli razmenu servisa, pošto je brejk prvo dozvolio Kecmanović, a onda je to uradio Siner. Nastavilo se sa tesnom partijom, ali je srpski teniser na kraju ipak poklekao u sedmom gemu, prepustio servis rivalu i to se ispostavilo kao kobno. Jeste Miomir imao šansu da u narednom gemu, pa i u poslednjem vrati brejk, ali to nije učinio.

Italijanskog tenisera u polufinalu čeka duel sa Karenom Kačanovim, koji je savladao Holanđanina, Botika van de Zandšulfa u svom četvrtfinalnom duelu u tri seta.

Video: Kakvu mašinu vozi Nole: Ima 1.020 konjskih snaga, košta oko 110.000 evra i liči na betmobil

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA