≫ 

"Ne znam zašto je Novak tako uspešan": Nadal nije umeo da odgovori odakle Đokoviću toliki trofeji

Španski teniser propustio je učešće na ATP kupu zbog povrede, ali ćemo ga gledati u nastavku na prvom Gren slemu

  • 5
Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Može se reći da je Rafaelu Nadalu najneomiljeniji Gren slem turnir upravo Australijan open. Španski teniser je samo jednom uspeo da ga osvoji i to davne 2009. godine, od kada traje post. On je jedan od retkih koji je pobeđivao na sva četiri velika turnira, ali nije bio te sreće da na svakom pobedi bar po dva puta, za to mu nedostaje upravo mejdžor u Australiji.

Španac kaže da su se kockice tako poklopile i da nema nekog posebnog razloga. Povrede su učinile svoje, a nije ni imao sreće u završnici.

- Ne znam. Mislim da niko u istoriji nije osvojio svaki Grend slem po dva puta. Imao sam veliku priliku 2014. godine. Povredio sam se tada. Bilo je teško. Dobru priliku sam imao i 2012, 2017. godine takođe. Jednostavno nisam uspeo, to je sve. Tačno je i da sam propustio nekoliko Australijan opena zbog povreda – žali Nadal.

Upitan za predstojeću sezonu, španski teniser kaže da će prvo voditi računa o zdravlju, a onda će se fokusirati na tenis i pokušaće da dođe do novih pehara.

- Da vidimo prvo kako će se situacija odvijati. Zdravlje je prioritet. To ne smemo da zaboravimo. Po mom mišljenju, svet pre svega mora biti bezbedniji. Moj cilj je uvek isti. Odigrati svaki pojedinačni meč tokom godine, pa onda videti dokle možeš da odeš – dodaje Nadal.

Morao je španski teniser da se dotakne i Novaka Đokovića. Kaže da pretpostavlja da se njegove dobre igre baziraju na samopouzdanju koje je stekao osvajajući brojne titule.

- Ne znam. On je uspešan gotovo svuda. Naravno, na nekim turnirima se osećate bolje. Naravno, kada pobeđujete stalno na jednom mestu, samopouzdanje raste. Kada se na to mesto vraćate, osećate se dobro – zaključuje Španac.

Video: Novak osvojio prvi trofej u nastavku sezone prekinute pandemijom korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    7. februar 2021 | 20:00

    Ja ću ti reći zašto je tako......zato što je najbolji i biće naj svih vremena a ti samo izvlači mudantine...tako mi Dalmatinci zovemo gaće.

  • sedi1

    7. februar 2021 | 21:17

    ... vidi vešto si se krio iza lika napaćenog sinovca, a onda je iz treba progovorilo zlo jer si shvatio da je najbolji i da će ostati tako... ... mali jadni ljudi i ti i federer...

  • ?

    8. februar 2021 | 01:51

    jos uvek je iza nadala i federera po trofejima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA