≫ 

Uspeh karijere za Ninu: Stojanović prošla prvo kolo Australijan opena gde igra protiv Serene!

Ako sada živi najlepše dane svoje karijere, šta će onda biti u narednoj rundi kada će ukrstiti rekete sa legendarnom Serenom Vilijams

  • 1
NINA STOJANOVIC Foto: MN Press

Srpska teniserka Nina Stojanović prvi put u svojoj karijeri uspela je da prođe prvo kolu jednog Grend slema pošto je na startu Australijan opena izbacila bolje rangiranu Rumunku Irinu Begu posle dva seta 6:3, 6:4.

Nina se trenutno nalazi na 100. poziciji WTA liste i rumunska predstavnica je važila za favorita u ovom susretu, ali je pala nakon nešto više od sat i po vremena igre.

Preživela je Stojanovićeva čak pet brejk lopti na početku susreta, a onda je već prvu iskoristila protiv Rumunke koja se vrlo brzo našla u minusu tri gema (3:0). Mogla je srpska igračica da završi prvi set i ranije, ali je došlo do razmene brejkova u sedmom i osmom gemu, a potom i do prvog koraka ka narednoj rundi.

Očekivao se odgovor Rumunke, ali on nije stigao. Naprotiv, Nina je bila bolja na servis protivnice i tu prednost je držala sve do šestog gema kada se video implus Begu koja je poravnala na 3:3. Ipak, već naredni gem, novi brejk i novo vođstvo Stojanovićeve koja je samouvereno otišla do pobede i najvećeg uspeha u karijeri.

Ako sada živi najlepše dane svoje karijere, šta će onda biti u narednoj rundi kada će ukrstiti rekete sa legendarnom Serenom Vilijams! Amerikanka je dala jasan znak koliko je spremna za ovo takmičenje, pošto je Nemicu Lauru Sigmund savlada sa ubedljivih 6:1, 6:1.

Video: Novak o Kirjosu: Nemam previše poštovanja prema njemu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA