≫ 

Atraktivna Hrvatica napravila iznenađenje na AO i izbacila trostruku Grend slem šampionku

Anđelik Kerber završila učešće u Melburnu već u 1. kolu

  • 1
Bernarda Pera Printskrin: Instagram/Bernarda Pera

Atraktivna američka teniserka Bernarda Pera, koja ima hrvatsko poreklo, napravila je veliko iznenađenje na početku Australijan opena i izbacila je sa turnira trostruku Grend slem šampionku Anđelik Kerber rezultatom 2:0.

Pera, inače 63. na svetu, je u prvom setu praktično ponizila Nemicu i nije joj dozvolila da uzme gem, dok je u drugom viđena velika borba koja je završena posle 72 minuta.

Kerber je do svog prvog gema u servisu stigla tek kada je uzela brejk i smanjila na 3:1, dok je prethodno čak dva puta izgubila svoj servis. Nemica je, dakle, jedan brejk vratila - ali je to bilo nedovoljno za preokret.

Doduše, imala je Kerber u 10. gemu drugog seta tri brejk lopte i 0:40 na Perin servis, da bi Amerikanka uspela da se izvuče i iskoristi svoju drugu meč loptu.

Kerberova je u karijeri, tokom koje je 2016. bila i prva na WTA listi (sada je 25.), osvajala AO, Vimbldon i US Open, dok je Pera najveći uspeh napravila 2018. u Melburnu kada je stigla do treće runde.

Pera će u drugom kolu igrati protiv Zarine Dijaz iz Kazahstana koja na WTA listi zauzima 81. mesto, a vi u nastavku pogledajte i fotografije devojke koja je 1994. godine rođena u Zadru - ali igra pod američkom zastavom:

Video: Bivša srpska teniserka čeka treće dete za tri godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA