Vilander nahvalio Đokovića: Kao da nije ni odlazio odavde, u jednom je najbolji na svetu

Šveđanin imao samo reči hvale za prvog reketa sveta

  • 1
Mats Vilander Printskrin: Eurosport

Novak Đoković je šampionski počeo pohod ka novom Australijan openu - u tri seta, i to za samo 95 minuta igre, dobio je Žeremija Šardija!

Ono što svakako može da raduje jeste to što je Đoković delovao skoro besprekorno na terenu, što nije promaklo ni sadašnjem teniskom analitičaru Matsu Vilanderu.

Vilander je poznat po tome što najčešće od svih kritikuje Srbina, a li ovoga puta je uputio samo reči hvale na Novakovu igru.

- On je toliko dobar, kada igra deluje toliko lako. Servis je veliko njegovo oružje, veoma je teško izgurati ga sa osnovne linije, Šardijev bekhend nije bio dovoljno dobar. Šardijev servis je bio jako oružje, ali neverovatno kako ga je Novak neutralisao, on je najbolji riterner na svetu - rekao je Vilander za "Eurosport" i dodao:

- Ovo je teren na kojem on najviše voli da igra, podloga mu savršeno odgovara. Utisak je kao da nije otišao odavde od prošle godine, igra na istom nivou, možda je čak i bolji. On uvek radi na sebi, to znam.

Podsetimo i to da će Đoković u drugom kolu AO igrati protiv Amerikanca Frenisa Tiafoa koji je takođe u tri seta bio bolji od Stefana Travalje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA