≫ 

Đere blistao samo na momente protiv Nadala, Rafa upalio mašinu za prolaz u drugo kolo AO

Ipak, srpski predstavnik nemoćan protiv drugog igrača sveta

  • 2
Laslo Đere Foto: AP/Tanjug

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da preskoči pretešku prvu preponu na Australijan openu pošto ga je na startu turnira zaustavio drugi reket sveta Rafael Nadal sa 6:3, 6:4, 6:1.

Srpski predstavnik je zaista bio veliki autsajder u ovom duelu, ali je pokazao srce i u nekoliko momenata veliku hrabrost da se suprotstavi drugom teniseru sveta. Brzo je Nadal stigao do brejka, a zatim i do još jednog, pa je bilo jasno da ovo neće izaći na dobro. Ipak, Đere se budi, oduzima Rafi servis bez izgubljenog poena, a onda dolazi do 0:30 za totalni povratak.

Ne bi Nadal bio Nadal da ne zna da se izbori sa ovakvim situacijama, te je uspeo da ugasi nadu Laslu i priđe korak pobedi.

Brejk u drugom setu se takođe prilično rano desio, već u trećem gemu, a potvrda je stigla odmah posle toga. Koliko se borio Đere, koliko je trčao, to je svako mogao da vidi. Trud se isplatio u gemu kada je Nadal trebalo da servira za osvajanje drugog seta. Sa kako divnim insajd aut forhendom je Đere došao do dve vezane brejk lopte, te propustio obe, a onda stvorio još jednu - te i nju izgubio. Španac je tada već mirisao pobedu.

Nije bilo nedaumica. Sve što je Đere pokazao u susretu pokazao je u toj drugoj deonici. Nakon toga je sve išlo nizbrdo i dva brejka su apsolutni dokaz za to. Možemo izdvojiti priliku u petom gemu (1:4) kada je Đere jednim forhendom pogodio liniju i došao do šanse da oduzme servis Nadalu, ali i to je brzo anulirano dobrim servisima na te liniju protivnika.

Sve u svemu, imao je Đere dobrih trenutaka, ali protiv Nadala raspoloženog ne mogu ni igrači iz Top 10.

Rafa ide dalje, a za treće kolo će se boriti možda protiv još jednog srpskog predstavnika - upitanju je Viktor Troicki koji igra svoj duel protiv američkog tenisera Majkla Moha.

Tok meča:

Treći set:

1:6 - Dve duple servis greške. Rafa ide u drugo kolo. Hrabra igra Đerea u pojedinim momentima.

1:5 -  Nadal prilazi na gem od pobede.

1:4 - Novi brejk Rafe. Veoma je blizu pobede.

1:3 - Ne može. Ušao je Nadal u svoju rutinu i sada je jako teško skrenuti sa puta kojim ide ovaj meč.

1:2 - Blic Đerea koji sada sa krompirom uzima svoj gem.

0:2 - Isto tako ga i potvrđuje. Sa nulom.

0:1 - Sada već Nadal bez mnogo borbe dolazi do brejka.

Drugi set:

4:6 - Sa kako divnim insajd aut forhendom je Đere došao do dve vezane brejk lopte protiv Nadala, i to u krucijalnim momentima kada je Španac servirao za set. Prvu nije uspeo da iskoristi, a onda je nesrećno pogodio vrh mreže kada je bio u prednosti. Stvorio je sebi još jednu šansu, ali Rafa uspeva i to da prebrodi i da osvoji drugi set. Zaista... Velika šteta.

4:5 - Još jednom srpski teniser uzima drugom na svetu gem bez izgubljenog poena! Sledi teži deo posla.

3:5 - U svom stilu, Rafa sa jakim forhendima je odradio posao i prišao na gem od drugog seta.

3:4 - Suočio se Laslo sa dve brejk lopte, ali je uspeo da prevaziđe probleme i da isprati Nadala.

2:4 - Manje poteškoće za španskog tenisera (40:30), ali naš predstavnik šalje loptu u mrežu za novi gem protivnika.

2:3 - Uzvraća Đere sa nulom. Ima prostor Laslo da pokaže šta zna.

1:3 - Ponovo bez izgubljenog poena Nadal.

1:2 - Brejk za Nadala... Borio se ponovo Đere, ali nije uspeo da ponovi "čupanje" kao u prvom gemu.

1:1 - Nadal, očekivano, bez izgubljenog poena.

1:0 - Odličan gem za Đerea i sjajno vađenje. Laslo je na brejk loptu odigrao sjajnu dugu razmenu, a onda i još jednu, te je u obe uspeo da nadigra Nadala za oduševljene publike.

Prvi set:

3:6 - Set za Nadala, ali Đere je na kraju prilično popravio utisak. Imao je čak 0:30 da uzvrati i drugi brejk, ali je u želji da to i učini, dva puta pravio neiznuđene greške, pa je Rafa iskoristio momenat i ipak došao do prvog koraka ka pobedi.

3:5 - Kako se razgoropadio srpski teniser. Pucaju sada vineri po Rafinom polju, pa ova sekvenca upotpunosti pripada 56. igraču sveta.

2:5 - Evo jednog fenomenalnog gema i brejka za Đerea! Laslo je uzeo Nadalu servis bez izgubljenog poena!

1:5 - Sada je Rafa izgledao nezaustavljivo. Bez izgubljenog poena napravio je još jedan brejk i sada je veoma blizu osvajanja prvog seta.

1:4 - Nema nameru Nadal da uspori tempo. Srpski teniser uspeva da se u nekim poenima suprotstavi, ali to za sada nije dovoljno za ribrejk.

1:3 - Evo gema za Đerea - na 40:30 je naš teniser jednim prelepim insajd autom pogodio dijagonalu i sklonio se sa nule.

0:3 - Baš dosta grešaka pravi Laslo. Ne uspeva da iskontroliše kik servise Nadala koji je sada i potvrdio brejk uz jedan izgubljen poen.

0:2 - Brejk za Nadala... Đere igra prilično hrabro i ne libi se da uđe u razmenu sa osnovne linije sa Nadalom. To mu nekad donese dobit, ali mu je sada donelo i muku pošto je Rafa došao do prve brejk lopte koju je odmah iskoristio uz pomoć Lasla koji je upisao neiznuđenu grešku.

0:1 - Nadal je izabrao da prvi servira, ali to nije dobro činio u prva dva navrata iako je uspeo da osvoji poen usled greške Đerea (15:15). Prilično je dobro naš predstavnik parirao, a onda došao do jednog neverovatnog vinera za 40:30, ali prvi gem je pripao Špancu.

Pre meča:

Ne treba trošiti mnogo reči o Nadalu, svima nam je već poznat iz večne priče i trke sa Novakom Đokovićem za najboljeg igrača svih vremena. Španac je ove godine odigrao samo jedan meč, i to na egzibiciji u Adelejdu protiv Dominika Tima kojeg je savladao u dva seta.

Đere se nije sastajao do sada sa Rafom, a ovaj duel mu ne dolazi baš u najboljem momentu shodno tome da je u januaru u Antaliji morao da preda kvalifikantu Kuzmanovu zbog povrede, dok je turneju u Australiji počeo porazom u Melburnu od Poljaka Majhžaka nakon dva seta.

Ko pobedi u duelu Đerea i Nadala ide na boljeg iz susreta Viktora Troickog i Majkla Moha.

Video: Čekaj, na šta tačno misliš kad kažeš da sam frustriran?! Novak sasekao pitanje novinarke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA