≫ 

Krajinović uz kraća zadržavanja, preko Anduhara, do trećeg kola Australijan opena!

Ide Filip dalje preko Španca, imaće priliku da sruši lični rekord u narednom duelu

  • 1
Western Southern Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Filip Krajinović, uz manje poteškoće, uspeo je da se plasira u treće kolo Australijan opena pobedom nad Pablom Anduharom iz Španije 6:2, 5:7, 6:1, 6:4 i tako ponovi uspeh iz 2019. godine.

Sve vreme se sticao utisak da je Krajinović znantno bolji rival i da ima baš ona oružja koja su potrebna za podlogu kao što je beton. Ipak, protivnik je parirao koliko je mogao, čak iznenadio preokretom u drugom setu, ali to je bilo sve od njega.

Očekivalo se da će na terenu odnos snaga biti sledeći - Filip će se dosta oslanjati na servis, a Anduhar će se više oslanjati na trčanje. Tako je i bilo, a Španac je ušao sa prilično dosta energije u susret, te se dobro držao u prvih pet gemova.

Nakon toga, usledila je prekretnica. Anduhar je prilično glatko došao do 40:0 i već mislima otišao dalje, ali je srpski teniser napravio neverovatnu seriju, iskoristio opuštenost protivnika i došao do vrlo bitnog brejka prednosti za 4:2. Koliko je to bilo od krucijalnog značaja, videlo se u narednim gemovima, jer je španski predstavnik shvatio da je od gotovog napravio veresiju, pa je pravio sve više grešaka i na kraju dopustio da mu Filip još jednom oduzme servis za laganih 6:2.

Krajinović je prilično brzo i u drugom setu došao do velikih 4:1, ali je posle još jednog servisa Španca usledila prava revija brejkova. Servirao je Filip za set, Anduhar oživeo i vratio se na 5:5. Agonija se produžila i Španac je povezao neverovatna tri brejka i na kraju, doduše uz dosta muke, poravnao u setovima (5:7).

Nije očajavao srpski teniser zbog propuštene prilike, već je gledao da što pre ponovo ostvari prednost, što je vrlo lako uradio, ali je kod ljubitelja srpskog tenisa postojala bojazan da će protivnik da se ponovo vrati u set kao što je to učinio u drugom. Ništa, naravno, nije bilo toga, već je Filip jakim i prodornim servisima, te dobrom igrom sa osnovne linije osvojio deonicu sa 6:1 i kreirao poziciju za prolaz.

Momentum je bio na strani našeg igrača i on je taj zalet dobro iskoristio kako bi napravio brejk odmah na startu četvrtog seta, a nakon toga nije bilo više vremena za Anduhara da bi bilo šta učinio po pitanju svoje eliminacije, iako je svom snagom udarao i trudio se da promeni ishod.

Još 2019. godine, Krajinović je dogurao do trećeg kola kao i sad, a bi svoj lični rekord u Australiji oborio, moraće da savlada boljeg iz susreta sjajnog Rusa Danila Medvedeva, koji je trenutno četvrti igrač sveta, i Španca Roberta Karbaljesa Baene.

Tok meča:

Četvrti set:

5:4 - Uzima Španac gem, sada Filip servira za pobedu...

5:3 - Ponovo je bilo gusto, Anduhar ne odustaje i preti sa 40:40, ali ne sprečava Krajinovića da dođe na samo gem od pobede!

4:3 - Održava se Anduhar u životu i biće opasno sve dok ne bude gotovo.

4:2 - Ovo je verovatno prelomni momenat ovog seta i meča! Krajinović se navikao na muke pri svom servisu što se tiče ove deonice, ali sada je stvarno bilo gusto jer je imao čak 0:40 protiv sebe. Gradio je malo po malo, hodao po žici, došao do 40:40 i dozvolio još jednu brejk loptu, ali na kraju očuvao prednost. Još dva gema do pobede.

3:2 - Španski predstavnik prilično lako dolazi do svojih gemova, dok na servis Filipa pravi zaista velike probleme u ovom setu.

3:1 - Kao što je rečeno, ne bi Španca trebalo otpisivati, što je on i potvrdio sa dve brejk prilike, ali ponovo nije bilo realizacije. Idemo dalje.

2:1 - Tu je Anduhar, ne bi ga trebalo otpisivati.

2:0 - Uh, umalo povratak Španca, moraće Filip da pazi... Prilično lako je naš teniser dozvolio dve brejk lopte, a prilično se naradio da ih otkloni.

1:0 - Odmah brejk - i to sa nulom! Definitivno Anduhar polako pada u igri i pitanje je da li može da vrati tempo koji je posedovao u drugom setu. Sada je dopustio Filipu da bez ikakvih problema oduzme njegov servis.

Treći set:

6:1 - Da! Filip rešava drugi set u svoju korist i dolazi na korak od plasmana u narednu fazu takmičenja.

5:1 - Još jednom Krajinović bolji na protivnikov servis! Sada se čini da Anduhar nema leka za igru našeg predstavnika. Igra dosta sporije i ne kreće se više toliko dobro po terenu kao u drugom setu. Za to sledi kazna.

4:1 - U dva minuta je stigla potvrda istog. Nadamo se da nećemo gledati scenario iz drugog seta.

3:1 - Evo brejka za Filipa! Taman smo se uplašili da neće realizovati nijednu brejk priliku od 0:40, ali je srpski teniser sačekao poslednju i u jednoj veoma dugoj razmeni uspeo da slomi otpor protivnika.

2:1 - Sada malo veći posao i za samog Krajinovića koji je umalo imao neprijatnost, ali ona je otklonjena servisom.

1:1 - Muči se Anduhar, ali posle djusa ne dozvoljava brejk loptu.

1:0 - Otvorio je Filip dobro treći set sa samo jednim izgubljenim poenom.

Drugi set:

5:7 - Set za Anduhara iako je srpski teniser imao čak tri brejk lopte da produži priču do taj-brejka.

5:6 - Kakav pad koncentracije kod Filipa... Neverovatno, ali je Krajinović izgubio servis tri puta u nizu i sada već postaje alarmantno.

5:5 - Španski igrač prekida seriju neuspešnih servis gemova na obe strane i vraća se potpuno u set.

5:4 - Kakva revija brejkova... U ovim momentima, oba igrača bolje igraju na tuđi servis. Anduhar je bio na ivici ponora, ali se vratio u igru i sada servira za ostanak u setu.

5:3 - Ne da Filip - novi brejk! Želi Krajinović da završi brzo ovaj set i to je pokazao u osmom gemu kada je na servis Španca izgubio samo jedan poen.

4:3 - Stiže kazna za propuštenu priliku. Anduhar nema baš mnogo od igre, ali konvertuje ono što mu se ukaže.

4:2 - Mogao je Krajinović da skroz prelomi u ovom gemu, ali nije iskoristio šansu za oduzimanje protivnikovog servisa.

4:1 - Vrhunska igra Filipa. Četiri poena bez zadrške i potvrđen brejk.

3:1 - Lomi Krajinović ponovo Anduhara! Srpski teniser je vrlo lako stigao do 30:0, a onda je usledio mali trzaj protivnika koji je dopustio dve brejk lopte, ali Filip nije čekao već je prvu iskoristio.

2:1 - Sada poeni idu prilično brzo i bez mnogo razmena, ali sve dok Filip čuva svoj servis, to je pozitivna informacija.

1:1 - Prekopiran gem sa starta se odigrao sada, samo što je Španac bio na servisu i zaradio poravnanje.

1:0 - Bilo je poteškoća u prvom gemu drugog seta, Anduhar je pokušavao da izvrši pritisak (30:30), ali nije bio istrajan.

Prvi set:

6:2 - Još jedan brejk i set za Krajinovića! Kakav niz je napravio Filip. Iako je Anduhar prikazivao prilično dobru igru u prva četiri gema, naglo je popustio, a gubitak servisa u šestom gemu ga je totalno poremetio, što se videlo i u nastavku. Prvi korak je napravljen, još dva!

5:2 - Stiže i lagana potvrda urađenog u prošlom gemu i srpski predstavnik je sada na korak od prvog seta.

4:2 - Brejk za Filipa! Anduhar je prilično glatko došao do 40:0 i već mislima otišao dalje, ali je srpski teniser napravio neverovatnu seriju, iskoristio opuštenost protivnika i došao do vrlo bitne prednosti.

3:2 - Dolazi Krajinović lako do novog vođstva, iako je izgubio prvi poen u gemu.

2:2 - Sada je Anduhar morao da se izbori sa brejk loptom, a on je to učinio na potpuno identičan način kao Filip.

2:1 - Spasao je srpski teniser brejk loptu protiv Španca koji se prilično brzo kreće po terenu, ali se nije izborio sa servisima.

1:1 - Dobro je ušao i u drugi gem Krajinović, ali Anduhar je došao do vazduha i povezao četiri poena.

1:0 - Filip je birao da prvi servira i to odlično učinio na startu meča. Samo jedan izgubljen poen za uspešan početak meča.

Pre meča:

Filip je prilično dobro ušao u ovu sezonu. Pre svega, na egzibzicionom turniru gde je odigrao samo jedan set, savladao je mladu nadu italijanskog tenisa, Janika Sinera. Zatim je nastavio sa dobrim partijama u dublu gde je pod zastavom Srbije u paru sa Novakom Đokovićem nadigrao Denisa Šapovalova i Miloša Raonića.

Na Australijan openu je startovao pobedom protiv laki luzera iz Holandije, Robina Hasea, izgubivši jedan set.

Sa druge strane, Anduhar nije neko ko se najbolje snalazi na tvrdim podlogama, a to je potvrdio i na startu ove sezone gde je odmah ispadao na startu turnira u Delrej Biču i Melburnu. Ipak, u tri seta je bio bolji od Kventina Kalisa u prvom kolu Australijan opena, što daje naznake da bi mogao da pravi problem Filipu.

Njih dvojica do sada nisu imali zvaničnih okršaja i pobednik ovog susreta će se za osminu finala boriti protiv pobednika susreta sjajnog Rusa Danila Medvedeva i Španca Roberta Karbaljesa Baene.

Video: Marijana morala da silazi na teren da reši problem: Novo ludilo Nika Kirjosa i klinč sa Srpkinjom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA