Cicipas preživeo dramu i jedva dobio 267. igrača sveta posle 5 setova

Malo ko je očekivao ovakav otpor Kokinakisa

  • 0
Stefanos Cicipas, Tanasi Kokinakis Foto: AP/Tanjug

Grčki teniser Stefanos Cicipas koketirao je sa ispadanjem već u 2. kolu Australijan opena, ali je nekako uspeo da savlada 267. igrača sveta Tanasisa Kokinakisa u pet setova - 7:6, 6:4, 6:1, 6:7, 6:4!

Meč je trajao četiri sata i 36 minuta, a vredi pomenuti da je Kokinakis sa tribina imao i podršku od Nika Kirjosa. Podsetimo, obojica su takođe grčkog porekla i nastupaju za Australiju.

U prvom setu nismo videli nijedan brejk, ali jesmo šanse za isti. Najpre je priliku da oduzme servis, tačnije dve, imao Cicipas u 4. gemu, da bi se Grk potom spasio u 7. Imao je Cicipas i dve set lopte pri rezultatu 5:4, Kokinakis se spasio i sa dva mini brejka dobio je taj-brejk sa 7:5.

Cicipas je do izjednačenja u setovima došao zahvaljujući brejku u 3. gemu, da bi u trećem setu čak tri puta uzeo servis domaćem igraču.

Činilo se tada da je Cicipas napokon "slomio" Kokinakisa koji se nije predavao i sjajnos e držao sve do 10. gema četvrtog seta. Tu je koncentracija popustila i Cicipas je imao meč loptu koju nije iskoristio. Ponovo se otišlo u taj-brejk i ponovo je Kokinakis bio spretniji uz seriju izgubljenih servisa - 7:5.

Stefanos Cicipas, Tanasi Kokinakis Kokinakis slavi poen protiv Cicipasa Foto: AP/Tanjug

Već na početku 5. seta videlo se da je Cicipas ipak kvalitetniji rival. Propustio je brejk šanse u prvom i trećem gemu, ali ne i petom - te je vrlo brzo pobveo sa 4:2. To je bilo dovoljno i narednu meč loptu, pri rezultatu 40:30, nije ispustio.

Cicipas u narednom kolu igra protiv Šveđanina Mikaela Imera koji je sa 3:1 dobio Alkazara. Podsetimo, Grk je u onoj strani kostura na kojoj se nalazi Rafael Nadal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA