≫ 

Kirjos vodio sa 2:0 protiv Tima, bio na pragu pobede, pa napravio glupost godine i ispao sa AO!

Preživeo je treći nosilac pravi pakao u trećem kolu

  • 11
Dominik Tim, Nik Kirjos Foto: AP/Tanjug

Spektakularan meč u trećem kolu Australijan opena odigrali su Dominik Tim i Nik Kirjos! Posle velike bitke u pet setova treći nosilac je slavio sa 3:2 (4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4).

Australijanac je igrao neverovatno u prva dva seta, hranio se energijom publike sa tribina, koja je sve vreme bila na nogama posle njegovih sjajnih poteza.

Imao je Kirjos i neke sebi karakteristične lucidne poteze, pa je tako na set loptu za 2:0 u setovima šokirao Tima servisom ispod ruke i zatekao protivnika, ali i kamermana, koji to nije snimio u TV prenosu.

Tim je bio poput "grogiranog boksera" u konopcima, Kirjos je samo trebalo da završi posao i nokautira ga, ali se situacija preokrenula. Imao je dve brejk lopte na startu trećeg seta, ali se Tim izvkao, zatim je on u dugom gemu  uspeo da napravi brejk i tu se situacija preokrenula u njegovu korist i prednost je sačuvao do kraja.

Četvrti set je doneo novu veliku bitku, ali je Kirjos pri rezultatu 4:4 napravio neverovatnu glupost na gem loptu za 5:4. Imao je zicer i trebalo je samo na mreži da prebaci loptu na drugu stranu volejom, ali je želeo da to izvede atraktivno, kroz noge, pa je napravio grešku. To ga je skupo koštalo, jer je Tim odmah zatim napravio brejk i potom izjendačio na 2:2.

U odlučujućem setu su i Tim i Kirjos čuvali servis do rezultata 3:3, kada je Kirjos ponovo propustio gem loptu, a zatim je Tim napravio brejk, koji je sačuvao do kraja i pobedio.

Tima u osmini finala čeka duel protiv Grigora Dimitrova, koji je bio bolji od Pabla Karenja Buste, koji je predao meč Bugarinu posle gubitka prvog seta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter

    12. februar 2021 | 12:45

    U tome je razlika izmedju top igraca i klovna! Jedan zivi za trenutak a drugi je kvalitetan i cuti i gazi!

  • dr.

    12. februar 2021 | 13:08

    Tezak indijanac taj Kirjos!!

  • WILSON

    12. februar 2021 | 12:48

    Kirijosu idi sada i trči sa kengurima gde ti je i mjesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA