≫ 

I hrabri Krajinović ušao u kolekciju Medvedeva: Filip eliminisan sa AO, Rus upisao 17 pobeda u nizu

Jurio je Filip i na kraju nije stigao

  • 1
Filip Krajinović Tanjug

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da kompletira veliki preokret i da se plasira u osminu finala Australijan opena pošto je poražen od četvrtog igrača sveta, Danila Medvedeva sa 6:3, 6:3, 4:6, 3:6. 6:0. Rus je tako nastavio impresivnu seriju i sada ima 17 pobeda u nizu.

Filip je sigurno imao u glavi da će se naspram njega pojaviti čovek koji je od novembra prošle godine osvojio turnire u Parizu i Londonu, a onda i na startu ove sezone u Melburnu, tako da pritisak sigurno nije bio mali.

Rus je ušao kao veliki favorit u ovaj susret, ne samo zbog pozicije na ATP listi, već zbog činjenice da je nanizao 16 pobeda i da ga se i najveći plaše. Možda je i Filip bio pod tim utiskom na startu susreta, pa mu je vrlo lako dopustio dve brejk šanse od kojih je on iskoristio odmah prvu.

Od toga momenta, Fića počinje sve bolje da igra, lako čuva svoj servis, ali problem je bio upravo taj prvi gem gde je manjkalo pažnje. Udarao je Rus prilično dobro iz bekhenda, dobijao neke poene koji su bili izgubljeni za njega, te je tako dodatno vršio pritisak na protivnika. Set je završen još jednim brejkom, ali se činilo da Krajinović dolazi do daha.

Danil Medvedev Tanjug

Nije Medvedev igrao svoj najbolji tenis i nije bilo toliko sigurnosti u njegovim udarcima. Davao je Filipu prilike, prvu u trećem gemu, ali je uspevao to da nadomesti prvim servisom. Velika šteta je što je u trci da napravi brejk i razmišljanju o protivničkim servis gemovima, i sam došao u situaciju da se bori sa tri brejk lopte u šestom gemu.

Ruski teniser je imao perfektnu egzekuciju, stigao do 2:4 i nastavio pravo ka osvajanju drugog seta. Ipak, moglo je sve da krene u totalno drugom pravcu, jer je Krajinović, u momentu kada je Rus servirao za set, stigao do dve šanse da produži bitku u toj deonici, ali je u jednoj razmeni gde je diktirao tempo, izbacio loptu iznad osnovne linije. To je bio veliki korak ka pobedi četvrtog reketa sveta.

Shvatio je Krajinović u ovom momentu da Danil nije ni Novak, ni Rafa, ni Federer, pa je opustio ruku i odlučio da se nadigrava sa protivnikom koji je imao sve manje procente ubačenog prvog servisa. To ga je i koštalo u četvrtom gemu kada ga je na brejk loptu Fića izveo na mrežu i "streljao" jednom lopticom koja je završila u mreži posle reakcije Rusa (3:1).

Danil Medvedev Tanjug

Usledio je nesrećni ribrejk potom, ali se srpski teniser nije predavao sve do 10. gema kada je stigao do dve set lopte. Prvu nije iskoristio pogodivši vrh mreže, ali nakon duže razmene, Medvedev je izbacio bekhend u aut i tako ozvaničio smanjenje prednosti u setovima.

Nešto sporije je Filip ušao u peti set, borio se sa tri brejk lopte, ali od toga momenta furioznom igrom počinje da pritiska Medvedeva kojem je bilo jasno da je đavo odneo šalu. Sve mu je teže bilo na terenu, a stigla je i brejk lopta koja konvertovana, a zatim i potvrđena od strane Krajinovića za velikih 4:1. Do kraja seta, ruski teniser nije imao nikakvih šansi, deonica je upotpunosti pripala našem predstavniku.

Nakon toga, totalni krah. Biće da je zbog toga što je Medvedev krenuo da igra igru vrednu četvrtog mesta na svetu, pre nego što je Filip popustio. Nije bilo šanse za drugačiji ishod, jer se videlo da je ruski teniser ubrzao i da samouveremnu gazi ka novom kolu gde ga čeka tek 192. igrač sveta, Mekenzi Mekdonald koji je savladao Džordža Harisa u tri seta.

Pre meča:

Ukoliko prođe, Filipu to ne bi bio samo najbolji uspeh na Australijan openu, već na svim Grend slemovima.

Nije igrao Krajinović previše pre velikog turnira u Melburnu, tačnije, odigrao je samo jedan set na egzibiciji u Adelejdu i dobio ga protiv Janika Sinera. Nakon toga, došao je na Australijan open i savladao Robina Hasea i Pabla Anduhara sa po 3:1 do duela sa Rusom.

Sa druge strane, tu je Medvedev koji je povezao čak 16 pobeda u nizu, bio je glavni šraf u tituli Rusije na ATP kupu i naređao je Pospišila i Karbaljesa Baenu bez izgubljenog seta.

Medvedev trenutno glasi za glavnu pretnju Novaku i Rafi što se tiče primata u svetskom tenisu, a dobra stvar po Filipa je to što je slavio u jedinom njihovom međusobnom okršaju u Indijan Velsu 2019. godine.

Krajinović, ako bi prošao ovu veliku prepreku, imao bi znatno lakši posao već u narednoj rundi, jer bi za četvrtfinale igrao protiv pobednika duela 91. tenisera sveta Džordža Harisona i 192. igrača planete Mekenzija Mekdonalda.

Video: Đoković posle pet setova i velike brobe do četvrtog kola Otvorenog prvenstva Australije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA