Nina Stojanović napravila svetsku senzaciju: Srpkinja i Hrvatica izbacile najbolji dubl sveta!

Kako su se Nina i Darija borile, to je za pamćenje

  • 5
Nina Stojanović Foto: Tanjug/AP

Pa, kakav šok u Melburnu! Senzacija svetskih razmera! Nina Stojanović i Darija Jurak eliminisale su prvi dubl sveta, Su Vei Hsie i Barboru Stricovu sa Australijan opena! Srpsko-hrvatski par je prošao u osminu finala slavivši 7:6(5), 3:6, 7:5.

Kako su se Nina i Darija borile, to je za pamćenje. Protiv najboljeg para na planeti vraćale su tri puta brejk u prvom setu, stigle do taj-brejka i tamo odigrale veoma čvrsto. Niko nije uspeo da sačuva servis u prva četiri poena, a onda se kao šahovskoj partiji čekala prevaga koja je stigla nakon 12 odigranih poena. Srpkinja i Hrvatica su bile set daleko od pobede.

Delirijum je nastao kada su povele i sa 2:0 u drugom setu, ali odmah su Hsie i Stricova dale doznanja da to neće lako proći. Odigrale su odlično do kraja te deonice, zacementirale svoj servis, a napravile tri brejka za izjednačenje.

Očekivao se pad u igri srpsko-hrvatske kombinacije posle jakog naleta protivnica, i on se desio. Ipak, svaki put kada bi pale, Stojanović i Jurak su se vraćale ekspresno - kako posle drugog gema (sa 2:0 na 2:2), tako i posle osmog kada su Hsie i Stricova servirale za meč (sa 5:3 na 5:5).

Šokirane protivnice nisu mogle da veruju da im se toliki otpor daje, da se srpsko-hrvatska kombinacija suprotstavlja svaki put posle izgubljenog servisa, pa su im u tom bunilu ukazale priliku da u svom gemu rešavaju meč. I one su ga rešile. Neverovatno velika pobeda, za pamćenje i ponos Srbije i Hrvatske.

I da ništa ne urade do kraja takmičenja, uradile su dovoljno, ali Stojanović i Jurak će imati priliku da nastave nadmetanje u osmini finala protiv Aljone Bolsove Zadoinove i Jasmin Paolini koje su bile bolje od Kirsten Flipkens i Andreje Klepač u tri seta.

Video: Đoković posle pet setova i velike brobe do četvrtog kola Otvorenog prvenstva Australije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kuvar

    13. februar 2021 | 06:12

    Svaka čast devojke, pa posle kažu da ne mogu Srbi i Hrvati.

  • Тито

    13. februar 2021 | 07:47

    Чувај те братство и јединство као зјеницу ока свога??!!👍👍👍😀😀😀😀Сад би нас било 30 милиона а да не би 3 наметнута рата било би нас 70 80 милиона??!!По долар да за државу дневно дајемо милијардери ??!!Али јебига наша интелигенција и кварноћа су нас коштале и коштају??!!

  • Nemke

    13. februar 2021 | 09:32

    Deri bre, balkan rules!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA