≫ 

Cicipas pregazio rivala za 1/8 finala AO, i Rubljov završio posao u tri seta

Obojici je za plasman u narednu rundu trebalo nešto više od sat i po vremena igre

  • 0
Stefanos Cicipas Foto: AP/Tanjug

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je bez nekih većih problema savladao Šveđanina Mikala Imera rezultatom 3:0 -  6:4, 6:1, 6:1!

Cicipas je na terenu proveo samo 94 minuta, što je sušta suprotnost onom prethodnom duelu protiv Tanasisa Kokinakisa kada je igrao nešto više od četiri i po sata.

Grk je u šestom gemu prvog seta imao prve brejk lopte koje nije iskoristio, ali je težak udarac zadao Imeru na njegov servis pri rezultatu 5:4. Dobio je gem sa nulom i praktično već tada psihički "slomio" Šveđanina.

Naredna dva seta su bila praktično samo odrađivanje posla. Cicipas je posle 1:1 vezao pet gemova, pritom upisao dva brejka i za 33 minuta borbe stigao i do 2:0 u setovima. Treći set je trajao 27 minuta, s tim da je Imer uspeo na početku da uzme jedan brejk Cicipasu.

Mateo Beretini će biti Cicipasov rival u osmini finala gde se plasirao i Rus Andrej Rubljov koji je sa 3:0 u setovima "tukao" Felisijana Lopeza.

I Rubljov je najviše problema imao u 1. setu koji je dobio sa 7:5 - i to nakon treće set lopte koju je imao. Zatim je u drugom setu uzeo brejk za 3:1, a na kraju još jedan za konačnih 6:2. U trećem je poveo sa 3:0 i za 27 minuta je završio posao.

Rubljov će u osmini finala igrati protiv Ruda koji je sa 3:1 u setovima savladao Albota.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA