„Muči me stomačni mišić, sutra ću uraditi pregled“: I Lajović je povređen, ali je zadovoljan

Srpski teniser je odigrao sasvim dobro na prvom Gren slemu ove sezone

  • 0
Dušan Lajović Tanjug

Ranije danas, Dušan Lajović nije uspeo da napravi iznenađenje i da eliminiše Aleksandra Zvereva na Australijan openu. Nemac je slavio u tri seta i prošao u četvrtfinale gde će se sastati sa najboljim na svetu, Novakom Đokovićem, koji je prošao Miloša Raonića u četiri seta.

Uprkos porazu, Lajović je posle meča bio izuzetno zadovoljan, pre svega zbog ukupnog ostvarenog rezultata i plasmana u osminu finala, iako u nekim duelima nije briljirao.

- Kvalitetan meč sa obe strane. Osećao sam se opušteno, da mogu da igram ono što znam. Trebalo je da prođu tri kola da bih došao do tog osećaja. Mislim da sam bio ravnopravan tokom celog meča, samo da u dva, tri navrata popustio u svojim servis gemovima, jer nisam imao ovako kvalitetnog rivala u poslednja dva ili tri meseca, kao da nisam bio spreman za to. Raduje me sa druge strane što sam 80 do 90 posto vremena igrao veoma dobro i to raduje pred nastavak sezone. Žao mi je što nisam iskoristio neke šanse, koje sam imao, ali je i Zverev čini mi se podigao nivo igre u odnosu na naše prethodne mečeve, koji su bili možda uzbudljiviji, ali sa mnogo više uspona i padova – rekao je Lajović.

Srpski teniser je dodao da mu je veoma drago što je imao šansu da odmeri snage sa vrhunskim teniserom, te kaže da je pružio dobar otpor.

- Dobit Australije je što sam u prva tri kola dobio mečeve, koje možda pre dve ili tri godine ne bih izvukao. Pobeđivao sam, a nisam blistao i to je ogroman napredak. To me je dovelo da igram sa vrhunskim igračem. U smislu samog tenisa sam zadovoljan, iako su bitni poeni otišli na njegovu stranu. Verujem da je ovo odskočna daska za nastavak sezone – rekao je Lajović.

Zaključuje da sezona ide po planu, mada će pre nastavka i povratka na teren, morati da proveri kakav problem postoji sa stomačnim mišićem.

- Duga je sezona i nadam se da ću nastaviti sa ovakvim tenisom. Biću u Evropi, za razliku od ranijih godina kada sam išao u Južnu Ameriku. Igram Monpelje i Roterdam, posle toga sledi put u Dohu i Dubai. Mene muči stomačni mišić. Uradiću sutra pregled i ako sve bude u redu nastavljam po tom planu – zaključio je srpski teniser.

Video: Koji je njegov problem?! Kirjos prvo provocira, a sada i imitira Noleta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA