Novinarka postavila Medvedevu provokativno pitanje na Novakov račun, Rus joj šmekerski odgovorio

Danil nastavlja da daje odgovore za poštovanje i jedan je od retkih koji je stao u Đokovićevu stranu

  • 5
Danil Medvedev Printskrin: Youtube/Australian Open TV

Danil Medvedev se plasirao u četvrtfinale Australijan opena pošto je bio ubedljiv protiv Mekenzi Mekdonalda sa 3:0. Po kladionicama je Medvedev preko noći postao glavni favorit nakon povrede Đokovića, a interesantno je da ni njegova druga uzastopna konferencija nije prošla bez provokativnih pitanja, koja su "između redova" bila na račun Novaka Đokovića i njegove povrede.

Medvedev je i drugi put dao odgovor za poštovanje i jedan je od retkih koji nije sumnjao u Novakovu povredu.

Kada bi bio povređen, da li bi to zadržao za sebe, ili bi pokazao to protivnicima? - glasilo je pitanje novinarke.

- Da budem iskren, zavisi šta je u pitanju. Meni se desilo jednom protiv Vavrinke na US openu u četvrtfinalu, kada sam mislio da ću predati u prvom setu. Imao sam veliku sreću da osvojim taj set, igrao sam drop-šotove, izlazio sam na mrežu, jer me nije bilo briga, mislio sam da ću da predam. Kada sam osvojio prvi set rekao sam "neću da predam kad sam osvojio prvi set", lekovi za bolove su počeli da deluju i počeo sam da se osećam bolje, i imao sam dva dana odmora posle tog meča, ne jedan.

- Imao sam istegnuće, ne kidanje mišića, tako da sam uspeo sa fiziom da se spremim bolje. Ovaj momenat na primer svi mogu da vide na TV-u. Nekada, kada su u pitanju žuljevi, to ne želim da otkrijem protivniku, pre bih čuvao za sebe, jer će on onda da me napadne. Zavisi šta je u pitanju i šta misliš da radiš posle, da li misliš da ćeš predati ili ne - rekao je Medvedev, koga su kasnije pitali i da uporedi Novaka, Federera i Nadala i ko je za njega najveći svih vremena.

Federer, Novak Djokovic Foto: Tanjug/AP

- Za mene su sva trojica na istom nivou, nije ni bitno koliko će ko imati Grend slem titula na kraju, to što su uradili za tenis je neverovatno. Sećam se kada je Sampras postavio rekord, bio sam jako mlad, ali se sećam da su pisali o tome kao da je to rekord za sva vremena, kao ono što sada rade Mesi i Ronaldo u fudbalu. A onda su došla tri momka i nisu samo oborili rekord, oni su ga uništili.

- Neverovatno je to, ja imam 25 godina i igram dobar tenis, osećam se kao jedan od top igrača sveta, ali sam na nuli po broju Grend slem titula. Da bih došao do 20 titula, morao bih pet godina da osvajam sve titule u nizu. A ja nisam baš ni dobar na Rolan Garosu. Moraš pet godina zaredom da dobijaš vrhunske protivnike, da igraš pet setova... To su lude brojke, i njih trojica su najveći u istoriji tenisa - rekao je Medvedev.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA