Osaka prva polufinalistkinja Australijan opena, zaustavila renesansu veteranke iz Tajvana

Hsie se prvi put plasirala među osam najboljih igračica na nekom Grend slem turniru

  • 1
Naomi Osaka Photo: Tanjug

Treća teniserka sveta Naomi Osaka zaustavila je u četvrtfinalu Australijan open nalet tajvanske veteranke Su Vei Hsie i izbacila je prilično rutinski nakon 68 minuta igre sa 6:2, 6:2.

Hsie se prvi put plasirala među osam najboljih igračica na nekom Grend slem turniru, ali nije uspela da prikaže bolju igru protiv Japanke kojoj je bilo potrebno neko vreme da se adaptira na vrućinu, a onda da odradi posao do kraja.

U prvom setu se Osaka suočavala sa brejk loptama, ali nije dozvolila da joj se oduzme servis za razliku od protivnice koja je to učinila dva puta, pa je prvi korak ka polufinalu napravljen.

Nakon toga, Hsie je davala sve manji otpor i imala sve manje rešenja protiv japanske top teniserke koja je u dva navrata sačekala šansu u drugom setu, napravila brejk i tako zaključila meč.

Ko god joj dođe na poslednjem stepeniku pred veliko finale, biće finale pre finala, jer će naredni duel igrati protiv pobednice okršaja Simone Halep i Serene Vilijams.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA