≫ 

Mnogo bolja Amerikanka u sudaru titana: Serena izbacila Halep za polufinale Australijan opena

Serena je sada na samo dva koraka od još jedne Grend slem titule

  • 1
Serena Vilijams Photo: Tanjug

Višestruka Grend slem šampionka Serena Vilijams preskočila je veliku prepreku ka polufinalu Australijan opena pošto je u dva seta izbacila drugu teniserku sveta Simonu Halep sa 6:3, 6:3.

Očekivao se mnogo veći otpor rumunske teniserke, ali ona je u prvom setu uspela da zablista samo jednom napraviviši ribrejk u trećem gemu (2:1). Nakon toga, izgubila je servis u šestom gemu, što Serena nije propustila da potvrdi, a onda i direktno bez greške ode do osvajanja seta.

U nastavku je već sve pucalo, retki su gemovi bili gde nije bilo borbe, a ni brejka. Posle uvodnog vođstva Halep od 1:0, teniserke nisu uspele da sačuvaju svoj servis u naredna četiri gema, te je Vilijams došla do poravnanja 3:3 uz veliki pritisak koji prešao na drugu stranu.

Borila se Rumunka, spasavala čak pet brejk lopti u sedmom gemu, ali je poklekla i sebi potpisala poraz u ovom susretu.

Serena je sada na samo dva koraka od još jedne Grend slem titule, a prvo iskušenje ka tom uspehu biće joj Naomi Osaka koja nije imala problema sa veterankom Su Vei Hsie.

Video: Đoković zaokružio na 300 Grend slem pobeda: Novak preko Raonića do četvrtfinala Australijan opena!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA