Đokovićevo upozorenje: Većina igrača ne želi da se sezona nastavi ako uslovi budu ovakvi

Govorio je Novak o potencijalnom karantinu tokom cele sezone

  • 1
Novak Đoković, Aleksandar Zverev Foto: Tanjug/AP

Osim što je govorio o svojoj povredi koju vuče još od meča sa Tejlorom Fricom, najbolji svetski teniser Novak Đoković je posle plasmana u polufinale pričao i o onima koje su zadesile ostale igrače u Melburnu.

Prema Đokovićevim rečima, karantin u kom su igrači bili odigrao je veliku ulogu u tim problemima sa povredama.

- Ovo što vidimo nije normalno. Najbolji igrači su uvek najbolje pripremljeni, a muče ih povrede. Zverev, Beretini, Dimitrov, Rafa... ovo mora da ima veze sa uslovima i karantinu. Za neke je bilo teže nego za mene - rekao je Đoković i dodao:

- Ne mogu da se žalim, ali imalo je uticaja na igrače. Nadamo se da je ovo samo trenutno. Ali, većina igrača ne želi da se nastavi sezona ako budemo imali karantine tokom cele sezone. Čekam neke odgovore. Situacija nije dobra za igrače u smislu njihovove situacije. Čuo sam mnoge žalbe. Neću uperiti prstom ni u koga, ovo je samo realnost.

Nastavio je Novak u istom tonu.

- Moramo da pričamo o tome. Moramo da diskutijemo. Ovo što smo doživeli ovde u Australiji je bolje nego u celoj Evropi u smislu karantina. Pravilo +1 je veoma teško za igrače koji imaju porodice. Ne znam kako ćemo da se nosimo s tim, ali fizičko stanje igrača je ključno. Moramo brzo da rešimo ovo, jer je sezona već počela - jasan je Đoković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA