Zverev "smoren" posle poraza: "Jedna od najtežih stvari u tenisu je zadržati servis protiv Novaka"

Nemački teniser poražen je posle četiri seta u četvrtfinalu Australijan opena

  • 6
Aleksandar Zverev Foto: Youtube / Printscreen

Novak Đoković je uspeo da se domogne polufinala Australijan opena, nakon što je ranije danas u četvrtfinalnom dvoboju izbacio jednog od najboljih igrača novije generacije, Aleksandra Zvereva u četiri seta.

Logično, nemački teniser posle samog duela nije bio preterano raspoložen za priču, istakavši da je imao svoje šanse u trećem i četvrtom setu da se vrati u igru.

- Možda sam napravio nekoliko grešaka, lakih grešaka... Jedna od najtežih stvari u ovom sportu je zadržati svoj servis protiv Novaka. Veoma sam razočaran rezultatom – kaže Zverev.

Slaže se da je meč bio veoma dobrog kvaliteta, međutim takođe ističe neke stvari u svojoj igri koje danas nisu funkcionisale.

- Za mene najveće razočaranje u trećem i četvrtom setu nije bilo to što sam gubio servis, već to što nisam dolazio do drugog brejka. U oba seta sam imao šansu da povedem ubedljivo, to bi mnogo promenilo stvari. I to je to. Bio je fantastičan meč, mislim da je i Novak rekao isto, ali nisam srećan rezultatom – dodao je nemački teniser.

Zverev se dotakao i teme povreda, koje su naročito mučile tenisere na Australijan openu. Novak Đoković, pa i sam nemački teniser suočili su se sa određenim problemima, ali da to nije uticalo na njihovu igru danas.

- Mislim da smo obojica danas bili u dobroj kondiciji. Ne znam šta je Novak rekao, ali mislim da smo se osećali kako treba. Jednostavno u ovom trenutku se ne može sve organizovati na pravi način, povrede će se dešavati – podvlači Nemac.

On zaključuje da se po trenutnoj situaciji ne može očekivati da se turniri održavaju bez nekih ograničenja, a sam predlaže da se igraju na jednom mestu tokom više nedelja, pa i meseci, a da se u biti samo promene podloga i sponzori.

- Postoje restrikcije u nekim zemljama, negde ne možete trenutno ni da uđete, južnoamerički igrači će imati problema. Možda treba gledati da se nađe jedan grad gde će se igrati tokom više nedelja, više turnira... Nema tu neke razlike, kada bolje pogledate – promenite ono što se nalazi pored terena, naziv grada na podlozi. Pričao sam sa Novakom i Vasekom Pospišilom o tome, jednostavno kako stvari idu, ne možemo da putujemo na turnire – rekao je Aleksandar Zverev.

Video: Đoković se iznervirao: Izbacio demone iskalivši bes na reketu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogii

    16. februar 2021 | 19:17

    Prijatelju izgubio si od najboljeg svih vremena. Nema sta da te sramota, dobro si se borio...glavu gore...

  • Cava

    16. februar 2021 | 18:51

    Budi sretan,da si igrao sa Noletom!

  • Sinisa Karic

    16. februar 2021 | 22:05

    Свака му част на искрености. Што каже да је он погрешио, али играш онако како ти противник дозволи. Одличан меч, твоје време долази. Ноле до девете титуле.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA