Neverovatna šteta: Nina Stojanović stala na set od finala Australijan opena

A, sve je moglo da bude totalno drugačije

  • 0
Nina Stojanović Foto: Tanjug/AP

Srpska teniserka Nina Stojanović i njena dubl partnerka Darija Jurak zaustavljene su na samo set od finala Australijan opena. Srpsko-hrvatska kombinacija je, nakon preokreta i skoro dva sata borbe, poražena od trećih kosturašica, Barbore Krejčikove i Katerine Sinjakove sa 3:6, 6:2, 6:4.

Nina, glavu gore! Ovo je već veliki uspeh bio kada su Srpkinja i Hrvatica izbacile prvi dubl sveta, Su Vei Hsie i Barboru Stricovu u drugom kolu takmičenja u Melburnu, a sve nakon toga je jedna bajka koja je, nažalost, zaustavljena korak pre bitke za titulu.

A, sve je moglo da bude totalno drugačije. Nina i Darija su u trećem gemu meča pretrpele brejk (1:2), ali su onda furizonom igrom naređale seriju 4:0 (5:2). Čekao se samo momenat kada će zaključiti prvi set, pa posle propuštene prilike u osmom, sve je bilo završeno već u devetom gemu i Stojanović i Jurak su bile na dobrom putu senzacije.

U drugom setu sledi pad koncentracije, ali se činilo da je privremen zbog razmene brejkova u drugom i trećem setu, ali su Krejčikova i Sinjakova oduzele još jednom u nizu servis protivnicima (1:3) i krenule direktno ka osvajanju i poravnanju rezultata u setovima.

Kolika je euforija nastala u trećem gemu odlučujuće deonice kada su Nina i Darija stigle do brejka, bile su za trenutak mnogo bliže finalu od Čehinja, ali već pet minuta kasnije je izgubljena ta prednost (2:2).

Kada već nije iskorišćen poslednji voz da se prelomi meč brejk loptom u sedmom gemu (3:4), Krejčikova i Sinjakova su, u momentu kada je srpsko-hrvatski par servirao za opstanak u meču, napravio odlučujući korak ka finalu Grend slema.

Ovo je svakako jedan od najvećih uspeha srpskog ženskog dubla, a daleko najbolji mlade Nine Stojanović koja sada ima iskustva i biće na radaru svakog turnira gde bude prisutna. Protivnice sada čekaju bolje iz duela Nikol Melihar/Demi Šurs - Elis Mertens/Arina Sabalenka kako bi se odlučilo čiji će biti trofej Australijan opena i ko će naslediti prošlogodišnje šampionke Timeu Baboš i Kristinu Mladenović.

Video: Posle više od tri sata igre Đoković srušio Zvereva i plasirao se u polufinale Australijan opena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA