≫ 

Šok u Melburnu! Nadal vodio sa 2:0 u setovima, pa ispao od Cicipasa!

Grk će u borbi za prvo finale Grend slema igrati protiv Danila Medvedeva

  • 48
Rafael Nadal, Stefanos Cicipas, Australijan open Foto: AP/Tanjug

Šok u Melburnu! Rafael Nadal je ispao od Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu Australijan opena! Iako je Španac vodio sa 2:0 u setovima, Grk je na kraju preokrenuo i odigrao neverovatno poslednja tri seta i savladao Španca sa 3:6, 2:6, 7:6, 6:4, 7:5!

Cicipasa će u polufinalu igrati protiv Danila Medvedeva, koji je prethodno slavio u tri seta protiv sunarodnika Andreja Rubljova, a taj meč na programu je u petak od 09.30!

Delovalo je da će Nadal lako savladati Cicipasa posle dva seta koja je ubedljivo dobio. Bio je siguran na servisu, nije dozvolio Cicipasu ni brejk loptu, dok je Grku u prvom setu jednom oduzeo servis, a u drugom dva puta.

Utisak je bio da će lako rešiti u svoju korist i treći set, ali je Cicipas podigao nivo igre u trećem setu, izborio je tajbrejk, a onda ga i rešio u svoju korist sa 7:4 i ostao u životu.

Nastavio je Cicipas da igra dobro i u nastavku, napadao je servis Nadala, nije koristio brejk lopte u prvom i petom gemu, ali je uspeo da napravi ključni brejk pri rezultatu 4:4, a zatim i da odservira za izjednačenje u setovima.

Rafael Nadal, Stefanos Cicipas, Australijan open Stefanos Cicipas; Foto: AP/Tanjug

I u petom setu je viđena velika borba, nije bilo brejk lopti do same završnice, kada je Cicipas pri rezultatu 5:5 napravio brejk, pa je u narednom servirao za pobedu!

Viđena je ponovo drama, Cicipas je došao do meč lopte, Nadal je uspeo da je spasi, ali je brzo došao do druge, koju je Nadal takođe spasio. Imao je i on svoju šansu, ali se Cicipas izvukao, kasnije je došao do treće meč lopte, koja mu se ispostavila kao srećna.

Video: Đoković se iznervirao: Izbacio demone iskalivši bes na reketu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 17. februar 2021 | 14:02

    Neka je, pa sad sa Kirjosom komentarisi da li je No1e povredjen ili folira

  • Aca

    17. februar 2021 | 13:57

    Дакле имамо све правословно полуфинале и финале. Два Руса и по један Грк и Србин. Сјајно.

  • Nosmoking

    17. februar 2021 | 14:03

    Uh uh uh kaako ga je okrenuo, svaka cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA